Bananplättar

bananplättar

Bananplättar är en otroligt bra rätt att kunna laga. Funkar som frukost, mellanmål, lunch eller varför inte som dessert.
Med lite matigare tillbehör som keso eller kanske naturell kvarg, nötter och rivna morötter blir det matigt och mättande. Men tar du istället och serverar vispad grädde och bär-ja då har du en lite nyttigare dessert eller ett gott mellanmål. Söta små mättande plättar som framförallt barnen älskar (stora som små…)

Det fina med de här små plättarna är att de innehåller 3 ynka ingredienser. De är dessutom både mjölk och glutenfria. Fint va? Jag stekte mina plättar i smör-för det tycker jag blir absolut godast. Kan man eller vill man inte äta smör- ta tex kokosolja.

bananplättar

För oss drar sportlovet igång nu. Och det är allt lite efterlängtat! Efter två veckor med en hel del feber och snoriga näsor börjar vi se ljuset i tunneln. Isac vaknade med feber men alltså hur mycket energi kan man ha när man är 3 år och har feber?! Tillslut fick dom helt enkelt klä på sig och gå ut och leka av sig lite energi i snön. Sen kom de in och fikade, laddade batterierna och började om. Då fick de gå ut igen.
Idag bjöd jag grabbarna på bananplättar och de åt med glad aptit. Ett bra tips om det är fler som har barn som är lite krassliga och dåliga på att äta. Testa då de här plättarna. De går garanterat hem!

bananplättar

Många recept jag har testat har tyvärr varit lite svåra att få till då de lätt faller isär. Men de här plättarna lyckas jag alltid med! Trixet är att steka på medelvärme och låta smeten nästan stelna helt innan de vänds. Då håller de ihop bra! Ibland har jag mixat smeten helt slät med stavmixer, ibland mosar jag bara banenen med en gaffel, både funkar bra tycker jag!

Bananplättar, ca 20 st:

2 stora, mogna bananer
4 ägg
1 krm vaniljpulver
Mosa bananerna med en gaffel (eller mixa med mixerstav).Knäck i äggen och ha i vaniljpulvret, blanda väl. Hetta upp en plättlagg och smörj med lite smör. Fördela smeten i plättlaggen och grädda på medelvärme tills de stannat lite på ovansidan. Vänd plättarna och grädda tills de får fin färg.

Servera grädde, bär, keso, nötter, kvarg eller varför inte en kula vaniljglass till. Så gott!
Nu hoppas jag ni alla får en riktigt härlig helg!

10
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ewa
Ewa
6 år sedan

Hej tänkte höra går om att frysa
Mvh ewa

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Ewa
6 år sedan

Hmm, det vet jag faktiskt inte, men det borde dom nog gå att göra!

fisktacos mangosalsa

Nästa inlägg

Fisktacos med mangosalsa

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x