5 goda pastarecept

vegetarisk lasagne med halloumi, spenat
Pasta, en av de mest populära middagarna va? Har man dålig fantasi eller skralt i plånboken, då kan man alltid laga en pasta med tomatsås. Eller vill man lyxa till det lite kan man laga en pasta med oxfilé. Äter man inte vanlig pasta av någon anledning finns det nu så många bra ersättningsprodukter. Bönpasta tillexempel. Perfekt att göra lasagne på. Och matvägrar barnen, då brukar en klassisk köttfärssås göra susen för aptiten! Så den här veckan tipsar jag om 5 goda pastarecept. Perfekt så här på sportlovets första dag, det kanske är fler än jag som funderar över hur jag ska få ihop lunch OCH middag till alla hungriga barn under veckan?
Mitt första tips är min bästa lasagne med halloumi. Fungerar precis lika bra att göra på lasagneplattor av bönor om man så önskar. En riktig favorit hos alla här hemma!
bönpasta med kyckling och pesto
Tips nr 2 är den här otroligt goda pastan med pesto och kyckling. Superlätt att laga och uppskattat av många. Känns lite lyxigt fast den passar precis lika bra att laga mitt i veckan.
vegetarisk pastagratäng med linser
Tips nr 3 är att göra en mumsig pastagratäng. Jag brukar göra en rejäl laddning så det räcker till matlådor. Perfekt att stoppa i frysen eller ha i matlåda under veckan.
pasta med oxfilé
Vill man lyxa till det lite finns det bara ett alternativ. Oxilfépasta. Gräddigt, krämigt och syndigt gott! Jag som inte ens äter rött kött kan inte låta bli att äta den här ibland. För det ÄR SÅ GOTT<3  Dessutom är det löjligt lättlagat!
klassisk köttfärsås med pasta
Mitt absolut bästa tips för att få barnen att äta: Köp hem figurpasta. Både Ica och Willys har i form av olika djur, maskiner eller bokstäver. Gör sedan en köttfärssås till och ställ fram en flaska ketchup. Jag lovar att de flesta barn glatt mumsar i sig. I den här köttfärssåsen har jag rivit i massor av morötter som barnen inte kommer att märka, men det ger en söt och fin smak i köttfärssåsen tycker jag.
o´boybollar chokladbollar med o´boy
När man har barn hemma på lov kan det vara kul att baka något tillsammans. Satsa på något enkelt och lättbakat, som O´boybollar. En storfavorit hos mina barn. Rulla i färgglatt strössel och få en fin fikastund tillsammans sen <3
 
Nu ska jag strax laga lite lunch här hemma. Axel har sin allra bästa kompis Frank här idag och det är fullt ös kan jag säga. Tur det är bra väder så de kan gå ut och göra av med massor av energi i snön. Och ännu bättre är att de är snälla och låter lillebror Isac vara med och leka <3 Sånt är så fint att se tycker jag!

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
bananplättar

Nästa inlägg

Bananplättar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x