5 goda middagar med bönor och linser

vegetarisk pasta al forno
Linser och bönor, hemma hos oss är det stapelvara och utgör ofta grunden i min matlagning. Dels eftersom jag inte så gärna äter kött, men också eftersom det är otroligt prisvärt och hälsosamt. Precis som man vill att vardagsmat ska vara, eller hur. Men bara för att man väljer att äta mat som ofta baserats på baljväxter så behöver man inte äta annorlunda eller konstig mat. Inte i en enda av de här rätterna saknar man kött. Dom står helt klart upp för sig själva och är goda precis som dom är. Den här veckan tipsar jag allts om 5 goda middagar med bönor och linser här på bloggen.
Olika slags pastagratänger är perfekt att göra på linser och bönor. Dels eftersom många gillar pasta och formatet pastagratäng. Om det är en sås i gjord på linser eller nötfärs kanske spelar mindre roll. Låt mig därför presentera en vegetarisk Pasta al forno. Helt underbar vardagsmat. Hoppa inte över den lilla del muskot som ska vara i, det ger en otroligt fin smak!
linssoppa med kokosmjölk
Jag älskar den här krämiga linssoppan med kokosmjölk! Så mycket smak och så mycket krämigt. Kan serveras varm som kall (just nu är inte kall ett alternativ, men i sommar så!)
Servera ett riktigt gott bröd till och du har en otroligt god middag klar på bara ett litet kick.
vegetarisk tacotårta
Min nya paradrätt när det blir helg är numera tacotårta. Den går garanterat hem hos alla (även de som inte tror de gillar linser). Ett kul och lite annorlunda sätt att äta tacos på.
vegetarisk marockansk gryta med kikärtor
Det här receptet på marockansk gryta la jag upp för bara en vecka sedan, men fler av er har redan provlagat och älskat den lika mycket som jag! Full med smak och så lättgjord! Kikärtorna i grytan mättar bra och ger en fin smak!
chili sin carne vegetariskt i crock pot
Jag älskar vegetariska grytor som lagas länge, länge. Det finns ingen risk för torrt och tråkigt kött, däremot får du en gryta som kroppen mår bra av och som är så full av smak. Underbart! Min chili sin carne är precis en sådan gryta.
Jag hoppas ni ska hitta lite inspiration till att testa nya rätter, speciellt om du och baljväxterna inte är bästa kompisar sedan tidigare 🙂
Nu ska jag sätta ihop ett inlägg med massor av goda recept som passar påsken, den är ju snart här!

5
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
midiaturis
6 år sedan

krona 1, 2 känns lite för stor

våfflor

Nästa inlägg

5 goda våffelrecept

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x