Hemgjort påskgodis

nutellapraliner
Idag tipsar jag om hemgjort påskgodis som i alla fall jag mer än gärna fyller mitt påskägg med!
Det är faktiskt varken speciellt svårt eller tidskrävande att pyssla ihop lite eget påskgodis och allra oftast blir det bra mycket godare så. Annars är julen en högtid vi gör mycket eget godis, på påsken verkar det vara mer ok att server köpt. Men det finns massor av enkelt godis ni utan problem hinner fixa under veckan. Eller varför inte tillsammans under själva påskhelgen?
Hur känner  ni inför påsken och allt godis? Blir det välfyllda påskägg eller lägger ni pengarna på någon liten present istället? 
Först ut är en favorit sedan så många år tillbaka. Nutellapralinen. Mins ni snickersrutorna som serverades på i stort sett alla kalas under 90-talet? Det här är en variant av dom. Fast med nutella istället för jordnötssmör. Jag brukar sköra dom i små rutor och servera som fina praliner.
chokladdoppade fikon
Jag fullkomligt älskar torkad frukt. Och mörk choklad. Därför var det självklart att ta fram ett recept med dessa två. Chokladdoppade fikon. Så enkelt att göra och en storfavorit hos mig!
chokladdoppade mandlar
På tal om chokladdoppade.. Har ni testat att göra chokladdoppade mandlar? Jag har precis köpt hem ingredienser och tänkte göra en omgång till påsk! Lite pillrigt att få isär alla mandlar, men det är det värt! Dessa kan jag sitta och knapra på en hel helg <3
bountyägg
Vill du göra något sockerfritt? Testa då mina bountyägg. Perfekt så här till påsk! Tycker man det blir mastigt med mörk choklad kan man byta ut den mot en ljusare variant. Idag finns flera varianter på sockerfri choklad om man hellre vill ha det!
nyttig rocky road med mörk choklad nötter
Alla känner nog vid de här laget igen godiset rocky road. Ett godis som går ut på att man blandar massa sorters godis med smält choklad.. Och på det viset skapar ett nytt slags godis. Jag har gjort en modifierad variant här, med mörk choklad och massa andra godsaker!

Under barndommen avskydde jag dom. Nu älskar jag dom! Jag talar om frukt och mandel. Det fanns alltid hemma hos mormor och morfar när jag var barn. Då uppskattade jag dom inte alls, men nu är det en storfavorit faktiskt. Och de är dessutom plättlätt att göra själv!
marsipangodis
Sist men inte minst får vi inte glömma bort marsipanen. Men jag är ingen hejare på att skulptera små påskharar i gul marsipan, det kan jag erkänna. Men små fina påskägg som sedan doppas i choklad, det klarar jag av! Fint pyssel att göra tillsammans med barnen <3. Det jag gillar allra mest med det receptet och inlägget är att det är 8 år sedan jag skrev det. Helt galet, eller hur!?
Då fanns inga barn i huset som tog upp all tid och själv var jag knappt torr bakom öronen 🙂 Men bloggen hänger med, fast livet förändras! Är inte det ändå ganska härligt?
Här skiner solen för fullt och jag ska beta av dagens jobb så jag hinner ut på en promenad med hunden i det fina vädret. Det är vi värda båda två!

8
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
vegetarisk pasta al forno

Nästa inlägg

5 goda middagar med bönor och linser

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x