No bake snickerspaj

vegansk snickerspaj sockerfri nyttig
Idag tÀnkte jag bjuda pÄ snickerspaj! Men en variant som du inte behöver ha i ugnen, den innehÄller inget vitt socker, Àgg eller mjölkprodukter. Den Àr alltsÄ helt vegansk. Men jag bakar den inte för att det Àr just en vegansk snickerspaj, utan för att ibland tycker jag det Àr sÄ gott med fika som inte Àr sÄ otroligt sötsliskigt. Utan dÀr det rÀcker med en liten bit till kaffet och sÄ Àr man nöjd sedan.  Kanske Àr det dÀrför jag hellre föredrar smÄkakor framför mÀktiga bakelser. En bit mörk choklad framför 200 g mjölkchoklad.
Receptet hade jag nedtecknat i ett block, jag vet tyvĂ€rr inte var grundreceptet kommer ifrĂ„n, men har gjort ett par Ă€ndringar för att fĂ„ den som jag villa ha den 🙂
vegansk snickerspaj sockerfri nyttig
Den hÀr pajen tycker jag smakar allra godast nÀr den kommer direkt ur frysen. DÄ hÄller den sig dessutom mycket lÀngre och man kan ta sig en bit nÀr det riktigt sötsuget sÀtter in eller man vill ha nÄgot gott till kaffet. Fiffigt va?
Just nu packar vi det sista, för i morgon bitti Äker vi en vecka till Spanien. Det ska bli riktigt skönt med en veckas sol och bad. Och komma bort en tag bara vi i familjen. Nu har ju barnen blivit sÄ pass stora att bÄda verkligen kan njuta av en resa. Isac startar hela semestern med att tvÀrsomna i bilen och nu fortsÀtta sova en stund pÄ soffan. SÄ kÀnns som om den hÀr ledigheten kommer rÀtt lÀgligt. NÀr vi alla packat ihop oss Äker vi mot Arlanda och bor en natt pÄ hotell dÀr. SÄ himla smidigt nÀr flyget gÄr strax efter 7 i morgon bitti.vegansk snickerspaj sockerfri nyttig
Men oroa er inte. Att jag blir borta en vecka kommer knappt mÀrkas hÀr pÄ bloggen, för den tar jag med mig var jag Àn Àr i vÀrlden. Jag har en hel drös hÀrliga recept att dela med mig av den kommande tiden. Vad sÀgs om vÀrldens godaste hummus, fiskbiffar eller chokladbollsglass?!!? Japp, det och mycket mer kommer ni hitta hÀr pÄ bloggen inom en snar framtid!
 
Till pajen dÄ, den mestÄr av tre lager. Och den Àr superenkel att göra. Allt du behöver Àr en matberedare och en form med löstagbar kant!
Snickerspaj:

Pajbotten:
100 g hasselnötter
10 dadlar utan kÀrnor
1/2 dl havregryn
2/4 dl kakao
ev lite vatten
LÀgg hasselnötter, dadlar, havregryn och kakao i en mixer. Mixa samman alt, tillsÀtt ev lite vatten för att fÄ en smidig smet.
Tryck ut i en form med löstagbar kant och stÀll kallt medan du gör fyllningen.
Fyllning:
1 1/2 dl jordnötssmör
1 1/2 dl havregryn
2 msk agavesirap
ca 1 dl vatten
Mixa alla ingredienser noga till en krÀmig röra. Bred ut detta i det kalla pajskalet. StÀll tillbaka i frysen.
Glasyr:
2 msk kokosolja
1 msk agavesirap
1 dl kakao
flingsalt
SmÀlt kokosoljan en skÄl. TillsÀtt sirap, kakao och flingsalt och rör till en slÀt glasyr. Bred detta över fyllningen. Toppa pajen med hackade jordnötter, flingsalt och pudrad kakao.
Gillar du det hÀr inlÀgget? Tryck gÀrna pÄ hjÀrtat nedanför eller lÀmna en kommentar <3
 

14
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
matmedmera
6 Ă„r sedan

LÄter vÀldigt gott och enkelt att göra

Emelie
Emelie
5 Ă„r sedan

NĂ€r det gĂ€ller kakaon i pajbotten, ska det vara 0,5 dl eller 1 dl kakao? Jag kĂ€nner mig lite förvirrad nĂ€r det stĂ„r 2/4 😋

Marie
Marie
5 Ă„r sedan

Hej, ser gott ut! Är det osötad jordnötssmör du anvĂ€nder?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara pĂ„  Marie
5 Ă„r sedan

Ja, jag anvÀnder osötat jordnötssmör

Emelie
Emelie
3 Ă„r sedan

Den Ă€r fantastisk! Godare Ă€n allt godis och choklad! đŸ‘ŒđŸ» Ny favorit Ă€ven hos tonĂ„ringen hĂ€r.

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara pĂ„  Emelie
3 Ă„r sedan

SÄ glad jag blir av att höra det!

Artskott

NÀsta inlÀgg

SÄ enkelt odlar du Àrtskott

0
Vad tycker du? LÀmna gÀrna en kommentar.x
()
x