6 tips när du ska baka med barn

baka med barn chokladbollar
Att baka tillsammans med barn kan vara härligt och roligt och alldeles, alldeles fruktansvärt!! De flesta av oss som har barn har väl varit där någon gång. Att man tänker att nu tar vi och bakar tillsammans och får en härlig och rolig stund ihop, jag och barnen. Och efter ett par minuter är man redo att lämna allt vad föräldraskap och ansvar heter och helt enkelt bara gå ut genom dörren. För om det inte resulterar i att barnen blir hysteriskt osams-ja då tröttnar dom mitt i alltihop eller så blir man själv så frustrerad för de där bullarna som ska serveras på kalaset nästa vecka kommer garanterat bli oätbara. Men lugn, det finns faktiskt ett par knep man kan ta till för att lyckas med bakningen tillsammans med barnen!
Här kommer 6 bra tips när du ska baka med barn:

  • Det absolut viktigaste, håll allt på en lagom avancerad nivå. Är du själv lite osäker i köket? Börja med något i stil med chokladbollar.
  • Fråga barnen VAD DOM vill baka! Kolla igenom ett par bakböcker och välj tillsammans receptet.

sega chokladsnittar med schweizernöt

  • Olika sorters snitt-kakor, chokladbollar och rulltårta är väldigt bra recept att börja med. Det är lättbakat och tar inte speciellt lång tid att göra. Mina barns intresse svalnar rätt fort, så de gäller att få ut maximalt av den tid dom vill vara med!
  • Håll det på barnens nivå. Vill dom göra chokladbollar i form av kattbajs som sedan rullas i pärlsocker för att det ska se ut som kattsand-låt dom hållas! Ju mer vana både barn och vuxna får i köket, ju mer avancerade saker kan man göra. Och alla måste börja någonstans.

vetebullar med nutellafylling

  • Bestäm att ni ska bjuda in någon vän/släkting på fika och baka något till fikastunden. Det brukar alltid vara roligare att ha ett mål med det man gör. Mina barn är alltid otroligt stolta när vi ska bjuda på något de varit med och bakat!
  • Men ska du baka till kalas eller något annat lite viktigt, då är det kanske skönt att få vara lite ifred i köket. Risken är rätt stor att kaoset utbryter när man som vuxen känner press på att man måste prestera fram de perfekta bullarna och barnen envisas med att dom vill ha både kanel, socker, kakao och nutella som fyllning…..

Här på Linnéas Skafferi finns en hel del bra recept som du och barnen kan baka tillsammans:
O’boybollar
Chokladsnittar med schweizernöt
Klassiska chokladsnittar
-Rulltårta med hallon
-Drömrulltårta
Rabarberpaj
-Centerkakor
 
Brukar du baka tillsammans med dina barn? Vad bakar ni helst isåfall?
 
Gillar du det här inlägget? Tryck gärna på hjärtat nedanför eller lämna en kommentar!

8
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Therese
Therese
6 år sedan

Här bakade vi bullar idag, det är vad blivande 4-åringen vill baka. Egentligen går det ut på att jag bakar och dottern får en bit deg som hon kavlar en stund för att sen slinka in i munnen. Så får det vara, helt enkelt. 😅 Sist gjorde hon dock ”bullar” med pepparkaksformarna, det gillade hon!

vegansk snickerspaj sockerfri nyttig

Nästa inlägg

No bake snickerspaj

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x