5 snabba middagar

linssoppa med kokosmjölk
Hej från ett soligt och varmt Spanien! Men jag har allt fått reporter om att vädret hemma i Sverige varit riktigt härligt under helgen och ska fortsätta så under den kommande veckan. Härligt!
Därför tänkte jag att den här veckan passar det fint att tipsa om 5 snabba middagar. För vem vill egentligen stå inne och laga mat när solen skiner ute? Då vill i alla fall jag spendera så mycket tid jag bara kan ute i det härliga vädret! Och det finns faktiskt så mycket enkel och god mat som inte alls tar lång tid att laga.
Som  den här fina linssoppan med kokosmjölk. Passar lika bra att äta kall som varm, vilket gör det till ett perfekt recept att ta till så här när sommaren står inför dörren och man kanske inte så supersugen på varm mat!
tortillapizza med kyckling
Mitt bästa recept när jag inte orkar laga mat är tortillapizza. Den går att göra hur avancerad eller hur enkel som helst! Är man riktigt bekväm kan man köpa med kyckling, skinka, kebab, grönsaker eller vad man nu vill från salladsbaren i mataffären. Då behöver man inte ens skiva eller skära! Så smidigt!
Jag gör gärna min vegetarisk med massor av grönsaker på. Såå gott!
zucchini i ugn
En annan riktig sommarfavorit är de här med zucchini i ugn. Fast det passar precis lika bra att göra dom på grillen! Gott och väldigt enkelt. Jag brukar väldigt ofta göra detta som ett vegetariskt alternativ när vi grillar.
 
panerad torskrygg
Att göra egen panerad torskrygg tar faktiskt inte så mycket längre tid än att steka färdiga fiskpinnar. Men det blir så mycket godare, det lovar jag! Panerad torskrygg är en favorit hos mina barn och jag  tror bestämt jag måste ta och laga det när vi kommer hem igen!
enkel gryta med ajvar, kyckling, brysselkål
Min bästa kycklingrätt är den här kycklinggrytan med ajvar. Svängs ihop på bara ett litet gick och är så god! Perfekt vardagsmat.
rabarbersmulpaj med hemgjord vaniljvisp
Som vanligt måste jag ju även bjuda på ett litet gott tips till alla bra matrecept.
Precis innan vi åkte hade de första gröna små bladen kikat upp på mina rabarberplantor. Så jag hoppas att  en veckas sol och värme även hemma i Sverige gör gott för rabarbern. SÅ till helgen hoppas jag på att kunna göra årets första rabarberpaj. MUMS. Speciellt med min hemgjorda vaniljvisp till!
Nu har hela familjen dragit ner till poolen och jag sitter här i skuggan på balkongen och jobbar en stund. Fint med lite egentid ändå. Igår blåste det rejält här, men vi hittade en plats med lä så vi fick en otroligt varm och fin dag. Idag har blåsten lugnat sig betydligt, även om det är rejält med vågor på havet.
Men nu är det bäst att arbeta klart, så jag får gå ner till resten av gänget och fortsätta med semestern! Glöm inte bort att kika in i morgon, då kommer det ett recept på mina favoritfiskbiffar <3
 
Gillade du det här inlägget? Tryck då gärna på hjärtat eller lämna en liten kommentar <3

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
nyttig isglass kokosvatten frukt

Nästa inlägg

Nyttig isglass med hallon och kiwi

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x