Sommardessert med jordgubbar och bär

 
jordgubbar
Så här när temperaturen når nästan 30 grader varje dag är man kanske inte så sugen att stå i köket och baka. Att slå på ugnen när det redan är stekande hett lockar inte precis. Då är det tur att det finns massor av goda efterrätter som faktiskt inte kräver någon ugn alls!
Som en härlig sommardessert med jordgubbar.
Jag gör ofta någon variant av denna. Grunden är den samma, men sedan varierar jag bara smaksättningen lite efter säsong eller önskemål. Nu är vi inne på slutspurten av jordgubbssäsongen här, så vad passar bättre att använda till efterrätten än just jordgubbar. Även hallon, och vinbär är klara och fungerar riktigt bra att blanda i!
dukning sommar
Tänkte även passa på att ge ett litet dukningstips! Så här på sommaren är det så fint att bara vika ihop lite servetter, sätta ett band om och en blomma i! Så fint och lättfixat! Har man inte tygservetter (vem har egentligen det nuförtiden) så går det bra med finare handdukar eller pappersservetter. Blir hur fint som helst.
Det har varit lite frånvaro på bloggen här de senaste två dagarna. I den här värmen räcker inte riktigt orken till ibland. Allt man vill är att vara vid stranden hela dagen lång. Men igår var jag iväg på möhippa för en kompis som gifter sig här i augusti. En supermysig och sjukt varm dag! Idag verkar det bli precis lika varmt och efter lunch ska vi åka på kalas hos grabbarnas syssling Lo <3
jordgubbar
 
Sommardessert med jordgubbar ca 6 port:
250 g jordgubbar
2 dl blandade bär, eller rabarber
2 msk honung
1 msk strösocker
1 lime
3 dl grädde
200 g creme cheese
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk florsocker
ca 12 digestivekex
färska jordgubbar
Dela jordgubbarna och bären i små bitar. Lägg dom i en kastrull och slå på honung och socker. Låt koka tills frukten är helt mjuk. Smaka med saften från 1 lime.
Vispa grädde fluffigt och blanda ner creme cheese, vanilj och florsocker.
Krossa digustivekexen.
Varva gräddblandning, frukt och digestivekex i fina glas eller glasburkar. Toppa varje med lite färska jordgubbar. Servera direkt.
 
Nu hoppas jag att ni alla får en riktigt grym söndag, med massa bad och mys!

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kate
6 år sedan

Men den desserten kommer att passa perfekt på husvagnssemestern vid Österlen… Det ser galet gott ut!! Önskar Er en lika fin måndag..🌼☘
Kraaam Kate

Helpwithmath
6 år sedan

Thanks so much for the post.Really thank you! Keep writing.

vegansk glass mangoglass mjölkfri

Nästa inlägg

3 recept på glass utan tillsatt socker

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x