Sommarens bästa recept på lax

 
pokébowl med lax och kokosris
Sommar, sol och vad ska vi äta till middag? Känns det igen? Så här när det är sommar och riktigt varmt ute kan det vara svårt att hitta inspiration till middagsmaten. Men något jag nästan alltid tycker passar att laga är fisk i olika former. Och då speciellt lax, eftersom det är gott att äta kallt. Så idag tipsar jag om sommarens bästa recept på lax. 5 härliga middagar att inspireras av i sommarvärmen <3
Först ut är en poké bowl med lax och kokosris. Varje gång jag gör detta tänker jag att: det här borde jag verkligen laga oftare! Så gudomligt gott, fräscht och lättlagat! Och passar utmärkt så här varma sommardagar!

En annan kär klassiker är ju fiskpaket. Ypperligt att lägga på grillen när man inte känner för att grilla kött och går att variera i det oändliga. Riktigt lyxigt blir det att toppa med nyskapade, färska räkor tycker jag!
fisktacos mangosalsa
Jag vet att jag tipsat om fisktacos tidigare, men den tål ju liksom att tipsas om igen. Enkel matlagning som passar utmärkt varma sommardagar.
ångad lax i ugn
Om man orkar ha ugnen igång en liten stund är den här ångade laxen ett måste att testa! Passar lika bra att äta kall som varm. Helst med lite god potatis och citron. Helt underbar sommarmat!
lax i ugn med fetaost pesto
Ett annat riktigt uppskattat recept här på Linnéas Skafferi är lax i ugn med fetaost. Minimalt med ansträngning och så god mat som resultat. Matlagning helt i min stil med andra ord 🙂
De här inläggen brukar ju egentligen komma upp på måndagar. Men igår fanns helt enkelt inte tiden! Dagen spenderades vid sjön med barnen och när vi ätit åkte jag in och tränade, handlade och innan jag hunnit plocka ur alla varor, hängt tvätten som låg i maskinen och fixat med allt annat man inte orkar göra dagtid i denna värme- ja då var klockan närmare 23! Så ställde klockan lite extra tidigt i morse och gick upp och jobbade undan lite då istället. Betydligt skönare att sitta här i ett svalt hus en tidig sommarmorgon än att sitta på kvällen och halvt tvättas ihjäl.
Nu har jag stekt havreplättar och ska strax packa ihop alla badgrejer. För även idag blir det en dag vid sjön. Det enda rätta en dags om denna känner jag.
Vad hittar ni på i denna sommarvärme?

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hemmarecept
5 år sedan

Idag på bloggen: vego-tacos med blomkål! http://www.hemmarecept.blogg.se <3

Erica Nilsson
Erica Nilsson
5 år sedan

Hej! VIlka superfina recept!
Skulle du tycka att det var acceptabelt om jag använde dina recept och bilder till ett företag som säljer lax? Är på jakt efter goda laxrätter!

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Erica Nilsson
5 år sedan

Hej Erica, så kul att du gillar mina recept.
Det är inte ok att använda mina recept och bilder. Det är en del av mitt arbete att ta fram recept och bilder till företag och det tar jag betalt för. Men är ni intresserade av att jag ska ta fram material till just er är det bara att du mailar mig på info@www.linneasskafferi.se.
Ha en fin dag!

jordgubbar

Nästa inlägg

Sommardessert med jordgubbar och bär

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x