3 recept på glass utan tillsatt socker

vegansk glass mangoglass mjölkfri
 
Glass i stora lass! Alltså denna värme, ibland är verkligen det enda rätta att bara ta en glass! Och inte verkar det som om värmen kommer att ge med sig heller, därför tänkte jag tipsa om 3 recept på glass utan tillsatt socker. För vissa dagar blir det kanske en eller två glassar för mycket, har man då gjort glassen själv- ja då vet man ju precis vad den innehåller och man kan nästan se glassen som ett mellanmål eller ett fint tillfälle att få i sig lite extra vätska. Istället för en sockerbomb! Fiffigt va?
Den första glassen jag vill tipsa om är en mangoglass. Att göra egen fruktglass är faktiskt löjligt enkel och blir ett perfekt, svalkande mellanmål i hettan. Bra va 🙂
För ett par veckor sedan frågade Sebastian om vi inte skulle ta och installera AC hemma. Vi har bergvärme så det är inget större  ingrepp att koppla på en AC på det. Jag svarade att det nog var lite onödigt. Det är ju bara ett par dagar om året vi har det så här riktigt varmt. Det står vi ut! Jag kan säga att jag ångrar mig nu! För att vi inte ska ha 30 grader varmt följer jag nu ett litet schema här hemma. Det är ett jäkla öppnande och stängande av fönster och dörrar, så vi ska ha det så svalt som möjligt inne. Så förlåt Sebastian för att jag än en gång var lite negativ till din idé.
Jag har ändrat mig nu…
nyttig isglass kokosvatten frukt
Isglas på kokosvatten blev snabbt en favorit här hemma. Brukar alltid försöka ha en tetra kokosvatten i skafferiet, för då kan man snabbt göra sig lite isglass. Jag tyckte det blev allra godast när liksom bären mosat sig lite och blandat sig med kokosvattnet. Då fick det en härlig smak. Ska testa att göra på årets jordgubbar idag, kommer att bli hur gott som helst känner jag!glass på mango och banan. sockerfri
Vill man ha en lite mer mättande glass, som både funkar till frukost och mellanmål ja då är nice cream grejen! I värmen brukar vår yngsta ha lite svårt att äta, då är det perfekt att servera en skål glass till mellanmål. Här kan du nämligen mixa i lite vad som för att ge extra energi och nyttigheter.
Om man vill energiberika lite åt barnen kan man tillexempel mixa i lite kokosolja eller annan neutral olja!
Just nu har jag flyttat ut hemmakontoret och sitter på altanen och arbetar. Så otroligt skönt. Att gå upp en timme eller två innan barnen vaknar och beta av det viktigaste. Sedan väntar en solig ledig dag, innan kvällspasset tar vid igen. I sommar verkar jag ha hittat ett bra sätt att kunna arbeta samtidigt som jag är hemma och ledig med barnen. Kanske är det för att barnen blivit lite större, eller för att jag gjort det här så pass länge att jag vet vad som krävs, både av mig och mina sociala kanaler och arbetet i övrigt för att allt ska funka! Nu ska jag plocka fram lite frukost och väcka barnen. För ännu en strålande sommardag väntar <3

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hemmarecept
6 år sedan

På bloggen: Vit chokladkräm med jordgubbar! http://www.hemmarecept.blogg.se <3

kikärtor, kokosmjölk, morot, gryta

Nästa inlägg

Sötpotatisgryta med kikärtor och morot

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x