5 bra recept till matlådan

vegetarisk marockansk gryta med kikärtor
Idag gissar jag att det är många som är tillbaka till arbetet efter semestern. Jag har barnen hemma idag, men i morgon börjar allvaret även för dom. I och med att vardagen liksom är tillbaka, ja då ska vi komma in i alla rutiner igen. Rutiner som vi i den här familjen helt fallit ur i sommar. Kanske blev det så av värmen. Vem orkar liksom göra allt man brukar göra i värmen som varit hela sommaren? Därför tänkte jag kickstarta igång den här veckan med 5 bra recept till matlådan. Mat som passar lika bra, om inte bättre att äta dagen efter. För även om ni inte tar med matlåda till arbetet så fungerar de här rätterna perfekt att laga en dag i förväg och bara värma på dagen efter hemma till middag.
Grytor och gratänger är typiskt bra mat att ha i matlådan tycker jag. Lätt att laga är det också. Vilket kan vara en fördel när man ska ta och komma tillbaka till alla rutiner igen.
Den här marockanska grytan med kikärtor är en av mina favoriter. Och vill man inte göra den vegetarisk kan man självklart bryna på lite högrev eller annat kött och ha i.
kikärtor, kokosmjölk, morot, gryta
Sötpotatis, morötter och curry är en finfin kombination. Speciellt om man sedan tillsätter lite kokosmjölk för att runda av alla smaker lite. Den här grytan har jag fått jättefina kommentarer om! Allt från småbarnsföräldrar som gjort den till sina små bebisar till fruar med tonåringar och män som är lätt skeptiska till vegetarisk mat. Så testa gärna min sötpotatisgryta!
vegetarisk lasagne med halloumi, spenat
Ett annat otroligt populärt vardagsrecept här på Linnéas Skafferi är min lasagne med halloumi. Mina barn älskar verkligen den här och frågar rätt ofta om jag inte kan laga den. Hela sommaren har det varit tvär-nej. Det har inte precis varit lasagne-väder 🙂 Men nu så, vilken dag som helst blir det lasagne med halloumi hemma hos oss!
vegetarisk stroganoff med morors och halloumi
Ett till populärt halloumirecept är min stroganoff med morot och halloumi. Även den är otroligt god i matlåda. Det är som om alla smaker verkligen får gotta ihop sig till dagen efter. kycklingratäng med ajvar
Vi avslutar veckans recept-tips med min superenkla kycklinggratäng. Jag älskar enkelheten i detta recept. Bara bryna på kyckling, steka lite lök, blanda alla ingredienser och så in i ugnen. Typiskt bra Linnéa-mat.
Efter en lätt bråkig morgon har ni barnen placerat sig i varsin del av huset. Axel med sin iPad i sitt sovrum och Isac framför tv´n i vardagsrummet. Frågan är om man vågar bryta lugnen genom att föreslå att vi ska göra något. Eller om jag helt enkelt ska ta en kopp kaffe och jobba en liten stund till? Här är det betydligt svalare idag, även om solen skiner från en klarblå himmel. Listan på saker vi borde göra är milslång, men kanske struntar vi i allt och bara går en sväng till skogen? Såg att det fanns gott om blåbär kvar i helgen när jag var ute och gick. Vi får helt enkelt se.
Har ni börjat jobba efter semestern? Eller har ni några dagar kvar på ledigheten?

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hemmarecept
5 år sedan

Underbara recept! / http://www.hemmarecept.blogg.se

drömrulltårta, chokladrulltårta med smörkräm

Nästa inlägg

3 recept till rulltårtans dag

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x