3 recept till rulltårtans dag

drömrulltårta, chokladrulltårta med smörkräm
Rulltårtans dag, det är väl ändå en dag att fira? Lättbakat, enkelt att variera och väldigt gott!
Om jag och barnen bakar tillsammans blir det ofta rulltårta. Alla kan hjälpa till att vispa och röra och sedan tar det bara några minuter i ugnen att grädda. Perfekt!
Man får tycka vad man vill om alla dessa temadagar, men jag är av den bestämda åsikten att man ska ta alla tillfällen i akt att fira. Oavsett om man har namnsdag eller det är rulltårtans dag! Vad tycker ni?
En av de första saker jag faktiskt lärde mig att baka helt själv var just drömrulltårta. En chokladrig rulltårta fylld med len smörkräm. Smörkrämen kan såklart smaksättas med kaffe eller något annat gott för lite mer vuxen smak!
rulltårta
Ok, jag vet att det inte är semmelsäsong riktigt nu. Men den här semmelrulltårtan går faktiskt precis lika bra att baka en sommardag i augusti! Den blir saftig och god tack vare fyllningen av mandelmassa. Servera med en klick grädde och en kopp kaffe!
recept, jordgubbsrulltårta, klassisk rulltårta
Kanske den mest klassiska av rulltårtor. En helt vanlig luftig rulltårta, fylld med hallonsylt och rullad i strösocker. Servera med färska bär, lite glass och en klick grädde- så har du en riktig sommardessert! Axel älskar rulltårta, så det här gjorde jag faktiskt till hans födelsedag. Väldigt uppskattat av alla måste jag säga!
Idag utlovades det 30 grader och sol här, men just nu är det faktiskt rätt mulet. Vilket ändå känns helt ok. Jag har dragit igång en tvätt och orkar kanske städa av lite här hemma. För med all säkerhet försvinner molnen lika fort som de dök upp och vi får en fin eftermiddag. Då drar vi och badar. Liksom kramar ur det sista från det här sommarlovet. Men alla planer jag hade i början på sommaren, planerna på att rensa och städa de dagar regnet öste ner. Ja de gick i stöpet så att säga. 1 garderob har jag rensat. Det är allt jag orkat med. Men, hösten kommer garanterat bjuda på svalare väder och allt städande finns kvar tills dess. Det är ett som är säkert!
Nu blir det en kopp kaffe till, sen ropar tvättmaskinen att den är klar så då är det bara att lyda 🙂

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sandras Matkrypin
5 år sedan

Rulltårta är så gott! Saftigt och tacksam att det går att variera. Semmelrulltårtan låter som min favorit! Sparar receptet 😀

Sassa
Sassa
5 år sedan

Känner mig så ledsen 😭 Tårarna bara rinner 😭😭😭😭
https://nouw.com/sassabassa/jag-kanner-mig-sa-fruktansvart-ledsen-34362845

Emelie
Emelie
5 år sedan

Så gott det ser ut! Undrar vad det är för märke på det blåa porslinstallriken? Har länge letat efter något liknande. Så fin! 😍

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Emelie
5 år sedan

Tallriken är ett loppisfynd.

grillade plommon, plommon i ugn

Nästa inlägg

Rostade plommon

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x