Förkylningssmoothie med gurkmeja

gurkmeja, ingefÀra, smoothie, förkylning
Som jag skrivit tidigare, höstens första förkylning Ă€r hĂ€r! Än sĂ„ lĂ€nge Ă€r det bara jag, men det Ă€r vĂ€l en tidsfrĂ„ga innan resterande familjemedlemmar Ă€ven dom blir sjuka, Och vad gör man dĂ„ sĂ„ hĂ€r nĂ€r skola och förskola drar igĂ„ng, bacillerna frodas och man ser hur alla möten och roliga uppdag i kalendern byts ut mot VAB-dagar? Jo förutom att tvĂ€tta hĂ€nderna noga, inte peta i nĂ€san och allmĂ€nt hĂ„lla en god hygien- sĂ„ kan man göra sig en förkylningssmoothie med gurkmeja.
Nu kanske nÄgra av er tycker att shot och smoothies för att boosta immunförsvaret, det Àr bara hittepÄ. Men det Àr faktiskt sÄ, att just gurkmeja har faktiskt en stark antiinflamatorisk effekt som ni kan lÀsa mer om hos Food Pharmacy. SÄ det kan vara vÀl vÀrt att testa!
Sedan har jag Àven lÀst att zink Àr otroligt bra för att stÀrka immunförsvaret. SÄ under hösten kommer vi dricka min förkylningssmoothie med gurkmeja och Àta zink hÀr hemma!
 
gurkmeja, ingefÀra, smoothie, förkylning
 
Gurkmeja har en himla hÀrlig gulorange fÀrg. DÀrför tyckte jag det var passande att matcha med mango. Som dessutom Àr supergott att göra smoothie pÄ. HÀr kan man blanda lite av det man gillar bÀst. Jag brukar ofta ha samma bas och sedan smaksÀtter jag efter humör och vad jag har hemma.
En sak man kan tÀnka pÄ nÀr det kommer till att fÄ ut det mesta av gurkmeja-Àt eller drick den tillsammans med svartpeppar eller chili. Upptagningen underlÀttas och effekten förstÀrks genom att dessa kryddor ocksÄ Àr starkt inflammationshÀmmande.
Det blir en smoothie med sting i, man liksom riktigt kÀnner att den gör bra för kroppen!
 
Förkylningssmoothie med gurkmeja, 1 glas:
1 banan
1 1/2 dl mango i tÀrningar
1 msk gurkmeja
svartpeppar eller chilipeppar (ha i uppemot 1/4 tsk. Men prova dig fram hur mycket du klarar av!)
havremjölk eller annan vÀxtbaserad mjölk
citron
LÀgg banan, mango och kryddor i en blender. Mixa helt slÀtt. TillsÀtt havremjölk tills du fÄr önskad konsistens. Smaka av med lite fÀrskpressad citron. Ha upp i ett fint glas och drick!
Jag dekorerade min smoothie med lite frystorkade hallon. fint och gott!
 
Nu ska jag ta ut hunden pÄ en kvÀllsrunda och sedan blir det att sjunka ner i soffan en stund. Jag hoppas att ni alla har en riktigt fin onsdagskvÀll och att ni klarar er ifrÄn höstens förkylningar!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linda
Linda
5 Ă„r sedan

Ska det vara fĂ€rsk eller den torkade i ”pulverform”? Vilket Ă€r bĂ€st?

Kamilla
5 Ă„r sedan

Tack snÀlla för receptet vilken tur att det kom hem mango i matkassarna idag för detta tÀnker jag testa som Àr dunder förkyld just nu. HÄller tummarna pÄ att smoothien kommer göra underverk.

jÀsa över natten

NÀsta inlÀgg

KalljÀst frukostbröd

0
Vad tycker du? LÀmna gÀrna en kommentar.x
()
x