Ugnsrostad pumpa med grönkål

rostad pumpa grönkål
Den här hösten har jag verkligen frossat i rotsaker och pumpa. Vi äter det flera gånger i veckan, i alla olika slags kombinationer. Det är ju så gott! I helgen gjorde jag en hel plåt med morot, sötpotatis, delikatesspotatis, pumpa och rödbeta i stora bitar. Ringlade över olja, flingsalt smaksatt med svamp och så in i ugnen. Sedan toppade jag det med grönkål och pumpakärnor. Sjukt gott! En annan favorit är det här. Rostad pumpa. Med solroskärnor och grönkål. Om man äter korv, så är det ett perfekt tillbehör till korv och senap. Gillar man vegokorv går det såklart bra att ta det. Men själv har jag inte hittat någon jag gillar.
Men just senap blir så otroligt till butternutpumpa. Det är något med den söta pumpan i kontrast till den lite beska och starka senapen. Otroligt gott!
rostad pumpa grönkål
Idag dealade jag till mig 1 timmes arbete. Barnen får spela tv-spel och jag får jobba. Alla är nöjda och glada. Framförallt är barnen sams. Vilket ger mig lite arbetsro en stund. Och det är faktiskt helt fantastiskt hur mycket man får gjort på 1 timme, när det är allt man har. Man blir otroligt effektiv och lägger undan allt annat.  Annars är jag expert på att plocka upp alla bollar som kommer studsande. Jag svarar på mail, sms, måste bara kolla det här, sätter på musik. Gör en kopp kaffe. Just ja, fåglarnas mat var slut… Men har man 1 timme, då får man göra sådant senare! Ska kanske börja jobba mer i block. Hur gör ni andra som är egna företagare för att optimera tiden? Har ni några tips?
 
Nu har min timme precis tagit slut, men barnen verkar inte direkt klaga att jag drar över någon minut 😉 Men nu ska vi ta och fixa i ordning våra pumpor och ställa ut på trappen. Sen blir det en tur till skogen innan lunch. Vi håller på att renovera Isacs sovrum, så i eftermiddag kanske vi försöker få in hans släng och fixa klart där inne!
 
Rostad pumpa med grönkål och solroskärnor:
ca 1 kg butternutpumpa
olivolja
salt
solroskärnor
grönkål
flingsalt
olivolja
citron
Dela pumpan och skrapa ur fröna. Skär pumpan i skivor och lägg på en ugnsfast plåt. Ringla över olja och salt. Rosta i 225 °C i cirka 30 minuter eller tills pumpan är helt mjuk. Efter halva tiden, tag ur pumpan ur ugnen och strö över solroskärnor. Fortsätt sedan rosta.
Riv grönkålen i små bitar, ringla över salt, olja och citron. Massera in detta i kålen. Blanda pumpa, solroskärnor och kål på ett fat.
Jag gillar att servera något salt till. Fetaost eller halloumi är riktigt gott. Ät som tillbehör eller gör en sallad av det. Och som sagt. Senap är sjukt gott till!!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emma
Emma
5 år sedan

Oj så gott! Pumpa är en favorit. Du tillagar pumpan med skal på?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Emma
5 år sedan

Ja, det är lite olika. Ibland skalar jag, ibland inte. Men skalet blir väldigt mjukt efter en stund i ugnen

halloweenmonster

Nästa inlägg

8 tips till Halloween

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x