Vegetariska biffar med stekt kål

biffar med kål
Hej och välkommen 2019! Precis som över jul tog jag ett par dagar off. Det känns liksom lite mer närvarande att fira in både jul och det nya året utan sociala medier. Jag vet att ni klarar er bra ändå. Men nu är januari 2019 här och  vi har ett helt nytt år framför oss. Hur härligt som helst!
Här hemma har vi fortfarande jullov. Men nu börjar vi allt gå varandra lite på nerverna. Ja eller det är nog mest lillebror här hemma som går alla på nerverna. Som tur var hörde Axels en klasskompis av sig idag på dagen så han fick åka iväg och leka lite utan lillebror. Det kan man behöva efter intensiva jullovsdagar med familj och släkten. En annan sak som verkligen gör sig påmind så här när det ändå börjar bli någon slags vardag igen är det här med maten. Mellan jul och nyår kan man alltid skrapa ihop lite rester, göra nya rätter av det som finns eller helt enkelt bjuda bort sig till någon annan och äta. Men nu. Nu är det liksom vardagsmat som gäller igen!  Jag har tidigare skrivit om att jag inte riktigt gillar köttsubstitut. MEN, efter att ha testat Anammas färs och formbara färs så är det faktiskt något vi äter då och då här hemma. Jag behöver inte uppfinna hjulet, utan kan bara byta ut köttfärs mot antingen deras vanliga sojafärs eller den formbara färsen. Hur smidigt som helst!
Känner man att man lika gärna ätter köttfärs, ja då går det precis lika bra att ta det.
biffar med kål
Så här efter jul och nyår känns det  skönt att laga av sådant man redan har hemma i kylen. Därför stekte jag på några olika sorters kål som jag toppade med hackade mandlar och salt. Vill man kan man såklart även slå på lite grädde. För att få mer av en sås till.
Biffarna smaksatte jag med lite av julens senap och så torkade trattkantareller. Det är en sådan god kombination.
För att få lite mer smak i vegofärsen har jag alltid i lita tamarisoja, det blir verkligen gott!
Biffar med stekt kål:
500 g formbar  vegofärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk valfri senap
2 tsk tamarisoja
1 msk grönsaksfond
1 dl smulade, torkade trattkantareller
salt & svartpeppar
 
Låt färsen tina helt. Skala och finhacka sedan lök och vitlök. Blanda i detta i färsen tillsammans med senap, soja, grönsaksfond, trattkantareller, salt och peppar. Rör om väl. Forma till biffar och stek gyllene i lite olja.
olika sorters kål (jag hade grönkål och svartkål)
olja
mandlar
salt
lingonsylt
Repa kålen och skölj den. Stek den i lite olja tills den blivit mjuk men fortfarande har lite tuggmotstånd.
Hacka mandlarna och blanda i dom i kålen. Smaka av med lite flingsalt.
Servera biffarna med stekt kål, lingonsylt och eventuellt lite kokt potatis om du gillar det.
 
Enkel vardagsmat när den är som bäst!
Nu ska jag fly fältet en stund här hemma och åka mot gymmet. Det är väl jag och alla andra så här i början av januari kan jag tänka mig..
Jag hoppas ni alla haft en fantastisk start på det nya året <3
 

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
IMG 6620

Nästa inlägg

Nyårslista 2018/2019

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x