6 goda frukostar till helgen

jäsa över natten
Hej FREDAG! Så märkligt att det redan är fredag liksom. Det var ju nyss helg? Men det är väl så det går när det är nyårsafton på en måndag. Veckan bestod ju liksom bara av onsdag-fredag. Så här till årets första helg tänkte jag passa på att tipsa om lite goda frukostar att göra till helgen. Allt från hembakat bröd till smoothies, gör och bananpannkakor.
Idag känner jag mig lite halvlåg. Har någon körtel som svullnat upp under hakan och har liksom ont upp i munnen och mot öronen. Och lite feber. Har försökt ringa vårdcentralen men fick inte samtalstid där förrän kl 13.30. Så funderar på att ringa min tandläkare också. Kan säkert vara något i munnen som spökar. Men är i alla fall mindre öm och så idag mot hur jag kände mig igår!
Om en stund kommer en av mina äldsta vänner Emma hit med hennes barn. Tänk att vi har känt varandra i typ 30 år snart. Och nu leker våra barn. Så ska bli skönt med lite sällskap, åt både mig och barnen.
Först ut är ett bröd jag skrev om igår på instagram och som många av er testat att baka och verkligen gillade! Det är mina kalljästa frallor. Så lätta att göra och blir riktigt goda!
gurkmeja, ingefära, smoothie, förkylning
Vi har klarat oss utan förkylningar hela hösten. Så jag ser inte direkt fram emot skolstarten och alla baciller som kommer att frodas. Vi proppar i oss zink här hemma och dricker min förkylningssmoothie då och då. Så hoppas jag vi klarar oss!
gröt, frukost, banan, nyttig
Som ni alla vet är jag ju en älskare av gröt. I alla former. Och bland det godaste jag vet att toppa gröten med är stekt banan. Speciellt till helgen, för då känns det extra lyxigt! Axel tyckte det kändes som om vi åt efterrätt till frukost sist jag serverade detta 🙂bananplättar
Barnens favorit nr 1 när det kommer till mellanmål eller helgrukost, det är utan tvekan bananplättar. Lätta att göra med få ingredienser kvalar de in som mina favoriter också.
mellanmål
En smoothie som alltid går hem hos mina barn är den här. Eftersom det ibland kan vara lite si och så med att få i det yngsta barnet frukost brukar jag ofta servera just smoothie till helgerna. För där kan jag ha i lite extra energi så han ändå håller sig mätt länge, fast han bara drack en smoothie!
bröd utan jäst, filmjölkslimpa, bikarbonat,
I helgen ska jag baka ett par limpor av det här brödet. Det blev så gott och riktigt uppskattat av hela familjen. Ett lättbakat bröd som varken behöver jäst eller jäsa. Det är av typen filmjölkslimpa, så det är otroligt lättbakat!
Nu ska jag ta en kopp kaffe och förbereda dagen lunch. Det får bli soppa och våfflor. Något mer avancerat än så orkas inte med en dag som denna!
Jag hoppas att ni alla får en fin första helg på 2019 <3

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hanna
5 år sedan

Mumsmumsmums! Gröt med stekt banan måste jag prova! Älskar gröt, och banan – men aldrig testat detta 🙂 Tack för tipset och trevlig helg!
Hanna
https://hananaa.com/

Li
Li
5 år sedan

Åh vad gott det såg ut, blev sugen på bakning nu! Kolla gärna in min matblogg!
Gott nytt år / Li

StrongMama
5 år sedan

Tokmums på allt där förutom brödet. Jag älskar bröd men undviker det gärna. Det lägger sig så tungt för mig. Men ååå smoothies, bananplättar, allt såg så gott ut. Måste testa om jag hinner till nästa helg. 😀

biffar med kål

Nästa inlägg

Vegetariska biffar med stekt kål

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x