Snickerskakor med jordnötter

aka jordsnötter snickers
God morgon lördag!!
Idag tänkte jag bjuda på ett fint litet recept på småkakor. Nämligen snickerskakor. Alltså dom här blev verkligen så goda. Grundreceptet är samma som jag använder till centerkakor. Men istället för centerchoklad så hade jag i små snickersbitar. Och toppade med choklad. Och jordnötter. Som en dröm! Ja om man inte är jordnötsallergiker. Då är det kanske mer av en mardröm och jag rekommenderar dig starkt att hålla dig till centerkakor. Eller klassiska hallongrottor.
aka jordsnötter snickers
Inatt har Axel haft en kompis sovit här och som vanligt vaknas det alltid lite tidigare än jag önskar. Som om dom inte vill sova bort möjligheten till att få umgås. Först vaknade jag av ljudet från små fötter som tassad mot golvet, toaletter som spolades. Sedan tysta röster som pratade inifrån Axels rum. Och då var jag så vaken att det inte var någon idé att försöka somna om. Så det var bara att ge upp och gå ner till de nu tv-spelande barnen. Nu ligger jag i soffan och jobbar med musik i lurarna för att stänga ute (o)ljuder från kidsen.aka jordsnötter snickers
Vi har ännu en helt oplanerad helg. Det är så otroligt skönt. Axel ska börja på freerunning imorgon och vi har lovat att åka skridskor och pulka under helgen, och fika hos vänner. Lite träning för oss båda ska hinnas med också. Men annars, noll planer. Så fint. Jag ska ladda upp med frisk luft och sömn.aka jordsnötter snickersJag har sagt det förut, jag är verkligen en småkaksmänniska. Går jag på café väljer jag i stort sett aldrig en bulle, tårtbit eller en bakelse. Kanske att jag väljer en biskvi eller dammsugare. Men ni hittar mig med största sannolikhet med någon form av kaka. Som milanostänger, alltså det är nog min favorit. Det måste jag baka någon dag.
Idag blev det ju onekligen en lite mer lyxig småkaka. Men det är man faktiskt värd ibland. Eller hur?
Jag tog en påse med snickers bites. De passade perfekt att stoppa i kakorna. Men man kan såklart även skära småbitar av vanlig snickers också.
Snickerskakor, ca 26 st:
100 g mjukt smör
1 dl muscovadosocker
1 dl strösocker
1 ägg
1 krm vaniljpulver
ca 1/2 dl hackade jordnötter
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
26 snickers bites (1 påse)
hackade jordnötter
smält choklad  till dekoration
Blanda smör och de båda sockersorterna tills allt blandats väl. tillsätt ägget och rör om. Ha i vanilj, mjöl och bakpulver. Blanda till en smidig deg.
Klä en minimuffinsform med små pappersformar. Forma degen till 26 små bollar. Lägg i en boll i varje pappersform. Tryck i en snickers bite i varje kaka. Grädda i 175°C i cirka 15 minuter. Låt svalna helt.
Smält chokladen och ringla över kakorna. Toppa med hackade nötter.
 
Vilken är din favoritkaka?

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
ellos stol linneas skafferi kök

Nästa inlägg

Fredagstankar: Köksstolar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x