5 goda laxrecept

ångad lax i ugn
Hej måndag och en ny härlig vecka! Vi startade veckan med -19°C ute. Friskt, härligt och kanske lite i kallaste laget för min del. Men det är ju liksom något man får räkna med när man bor i detta land.
Hemma hos oss är fisk en riktig räddare i nöden. Jag försöker alltid ha lax i frysen för att ta fram lite stressiga vardagar när maten inte får ta allt för lång tid eller vara för krånglig. Men det är också väldigt bra fin mat att äta till helgen. Så den här veckan får ni 5 goda laxrecept, som passar till både vardag och fest!
Först ut är min ångade lax i ugn. Att ånga sin lax är ett skonsamt och fint sätt att tillaga fisken på. Och dessutom riktigt enkelt!
lax i ugn med fetaost pesto
En annan favorit hemma hos oss som passar ypperligt vilken dag i veckan som helst. Lax i ugn med fetaost. Lättlagat och riktigt gott. Passar även fint att göra på en hel laxsida om du ska laga till många!
pokébowl med lax och kokosris
Ingen missade väl trenden med bowls i alla olika former? Jag kan tycka att det är ett lite kul sätt att äta mat på. Som tacos, fast ändå inte liksom. Men jag gillar grejen att var och en själv får välja vad man stoppar i sin bowl. Här har jag gjort en sesamlax, salsa och kokosris. Så gott!
inkokt lax saffran
I julas gjorde jag den här inkokta saffranslaxen, som passar precis lika bra att äta en kylig januaridag som i december. Bara för att man ät kryddad med saffran är det ju inte en maträtt som hör julen till. Att göra inkokt lax är verkligen superenkelt och blir så gott!
snabb middag, vardagsmat, lax i vitlökssås
Förra veckans enkla lax i vitlökssås, där middagen blev klar på cirka 20 minuter. Hur underbart låter inte det egentligen? Perfekt vardagsmat hel enkelt!
Vilka är era favoritrecept när det kommer till lax? Har ni något fint recept att dela med er av?
Ha en fin start på veckan <3

11
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
ugnsbakad sötpotatis ost boxholm

Nästa inlägg

Ugnsbakade, fyllda sötpotatisar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x