ANNONS

Knäckebrödets dag 19/2

i betalt samarbete med Wasabröd

wasa din stund chia & havssalt
Hej, Jag hoppas ni alla har en strålande fin dag.
Jag startade min dag med en kopp kaffe och en skiva Din Stund chia & havssalt. Det är verkligen mitt nya favoritbröd. Jag är så svag för allt med lite extra salt. Spelar ingen roll vad det är egentligen, men jag uppskattar verkligen smaken av salt. Så det här är ett bröd som föll mig i smaken.
Knäckebröd av alla former har alltid funnits naturligt i mitt liv. Mormor och morfars stora runda, gröna brödfat. Som alltid står framme på köksbordet när det är dags för mat. Jag mins som barn hur morfar aldrig använde kniven för att putta på mat på gaffeln, utan han hade alltid en bit knäckebröd i den handen och hjälpte liksom maten på gaffeln med hjälp av den. Eller sommarens första jordgubbar. Som man la i en skål, skar i småbitar, sockrade lätt, hällde över mjölk och toppade med bitar av knäckebröd. Eller som vi säger, man bettar i bröd.
Fina minnen, från en fin barndom.
wasa knäckebrödets dag
Visste ni att vi har en Knäckebrödsakademi i Sverige?  Den har funnits sedan 2017 och har som uppgift ”att söka rätt på och stimulera småbagerier som bevarar gamla traditioner och sådana som utvecklar knäckebrödet.”  Knäckebrödsakademin består av en skara personer med brinnande intresse för att värna, främja och vidareutveckla den svenska knäckebrödskulturen, dess gastronomiska och hälsomässiga kvaliteter samt den kunskapstillväxt som gör detta möjligt.
Och i år har de utlyst en tävling, där man bjudit in stora namn som bland annat Roy Fares, My Feldt och Sebastien Boudet att delta. Tävlingen går ut på att skapa ett nytt bröd, som i samarbete med bagaren ska säljas i butik. Tävlingens vinnare utses 19 februari, på Knäckebrödets dag.
wasa din stund chia & havssalt
Jag är ju som ni vet, en älskare av temadagar och omfamnar gärna även knäckebrödets dag. En lite lyxigare knäckesmörgås får man om man gör som jag. Brer en skiva chia & havssalt med ett lager färskost. Toppa sedan med lite jordgubbssylt, krasse och groddar. Sältan i brödet går otroligt fint ihop med sötman i sylten. Och så här års skriker min kropp efter fräscha grönsaker, så det passar därför otroligt bra att strö lite groddar och krasse på toppen. Tag med en kopp kaffe och ditt knäckebröd, sätt dig i solen en stund och njut av vårvinterns första, riktigt sköna solstrålar. Ett mellanmål helt i min smak! Så vill jag fira knäckebrödets dag i år!
 

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
alla hjärtans dag

Nästa inlägg

Fyllda chokladbollar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x