Sportlovsmat – 5 recept som barnen älskar

hemmagjorda fiskpinnar i ugn
Runt om i Sverige börjar vi få sportlov, en del kommuner har till och med redan hunnit avverka sin sportlovsvecka. Vi här i Sala får sportlov v 9, alltså nästa vecka. Och precis som vanligt känns dessa lov som om de kommer så fort inpå. Fast vi alltid har sportlov v 9. Efter jullovet kändes det som en evighet till detta lov. Och knappt har terminen börjat på riktigt innan det är dags att vara lite ledig. Men jag märker på barnen att det kommer sitta fint med lite ledighet. Att inte behöva ställa klockan varje morgon.  Och passande nog till denna vecka bjuder jag på sportlovsmat – 5 recept som barnen älskar. För det är väl nackdelen med att ha barnen hemma. Helt plötsligt måste det lagas så otroligt mycket mat!
Det finns viss mat jag aldrig skulle få för mig att köpa. Och en av de sakerna är fiskpinnar. Det är ju så otroligt enkelt att göra själv. Då vet du dessutom exakt vad som är i maten. Jag brukar göra mina fiskpinnar i ugn, hur lätt som helst!
Biffar gjorda på halloumi, morot och ajvar
Biffar och burgare av olika slag går alltid hem hos mina barn. Här här har jag gjort halloumibiffar med morot. Perfekta att äta precis som dom är till lite bulgursallad, i ett pitabröd eller som en hamburgare. De är väldigt milda i smaken och mina barn gillar dom verkligen!
ägg och mjölkfria våfflor, vegansk våfflor
En sak mina barn älskar, det är våfflor och pannkakor. Det är ingen favorit hos mig. Över huvudtaget. Men ibland så. Speciellt såhär när det blir flera dagar på raken ledigt och det börjar bli slut på ingredienser (eller idéer). Då åker våffeljärnet fram. Och barnen blir lyckliga. De här receptet är utan både laktos och ägg, perfekt om man har allergiker hemma!
vegetarisk lasagne med halloumi och spenat
Pasta är en sådan sak som i fe flesta fall går hem hos barn. Ja, hos de flesta vuxna också. Passa på att göra ett storkok lasagne till lovet, så räcker det både till lunch och middag!
 
crock pot kyckling nachos
Har ni hört att dom börjat köra den gamla ”kyckling på fredag” melodin som reklam igen. Fast med annan text? Sjukt irriterande, den gamla goda från min barndom var då så mycket bättre 😉
Men till receptet. Har ni testat ostgratinerade kycklingnachos någon gång? Om inte, passa på att göra det nu! Så gott Äter man inte kyckling går det såklart bra att byta ut det mot tex oumph eller något annat.
 
Under veckan kommer recept på hemgjord nyponsoppa och det enklaste brödet du kan göra, perfekt så här i sportlovstider!
 
Har ni gått på sportlov än? Eller har ni kanske redan haft ledigt?

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jennie
Jennie
5 år sedan

Hur mkt matfett ska det vara i våffelsmeten?

wasa din stund chia & havssalt

Nästa inlägg

Knäckebrödets dag 19/2

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x