Rödbetshummus

plåtmat. hummus, vego
Det finns ett par saker jag alltid har haft svårt för här i livet. Rödbetshummus är en sådan sak. Tyvärr. Jag har ätit någon god på restaurang sådär, men varje gång jag försökt laga min egna hemma har jag blivit lika besviken. För det blir liksom inte gott. Så i förra veckan åt jag kanske den godaste rödbetshummus jag någonsin testat. Och tänkte: det här måste jag ju faktiskt fixa själv. Så det var bara att ställa sig i köket och börja experimentera.
Rödbetshummus passar ju till väldigt många olika saker. Jag valde att bli inspirerad av min kära bloggkollega Julia och gjorde iordning en plåt med grönsaker som jag sedan körde in i ugnen. Jag tog helt enkelt av det som fanns hemma, och just idag behövde både morötter och broccoli ätas upp. Till det serverade jag en marinerad portabellosvamp som jag stekte på lite snabbt. Lätt som en plätt och riktigt gott.
plåtmat. hummus. vego
Nu kanske ni funderar på om mina barn verkligen köpte det här. Svaret är delvis. Axel åt av grönsakerna, men inte svampen. Så jag stekte faktiskt på lite korv av bra kvalité till dom. Det är liksom också ett sätt att få till den här vardagsmaten. Man utgår från samma grund, men så kanske man väljer att ha olika tillbehör till.
Idag är jag i Stockholm på ett uppstartsmöte och första träff för ett kul samarbete ni kommer se här under mars på bloggen. Att det liksom skulle ta mig 30 år att lära mig borsta tänderna ordentligt. Det är ju helt galet! Men full av massa ny kunskap och energi ska jag strax sätta mig på tåget och åka hem till familjen.
plåtmat. hummus. vego
Rödbetshummusen då undrar kanske ni. Jag kan säga att den blev magiskt god. Jag brukar alltid ha tahini i min hummus, men valde nu att inte ha i det. Och jag tror att det kanske är den som strulat till det tidigare. Tahini tillsammans med rödbetor är kanske inte bästa kombinationen helt enkelt.  Eller vad säger ni?
Det här blev fräscht och gott, till och med Sebastian som brukar ha lite svårt för vanlig hummus tyckte det här var gott!
 
Rödbetshummus:
1 dl solroskärnor
1 vitlöksklyfta
ca 3 msk olja
2 stora, kokta rödbetor
200 g kokta kikärtor
saft från 1/2 citron
salt
Lägg solroskärnor, vitlök och olja i en matberedare och mixa sönder solroskärnorna helt. Tillsätt olja, rödbetor och kikärtor. Fortsätt mixa tills du har en slät massa. Smaka av med citron och salt. Låt stå svalt till servering.
Marinerad portabello:
2 stora portabello
1 msk olja
2 msk tamarisoja
Skiva svampen och lägg i en skål. Slå över olja och soja. Blanda allt väl så svampen suger i sig av marinaden. Stek på medelvärme tills svampen har fått fin färg på båda sidor.
I ugnen rostade jag morötter och broccoli, som jag sedan blandade ihop med en påse salladsmix och solroskärnor. Salladen toppades sedan med lite rödbetshummus och skivad avokado

6
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
gratinerad kål boxholms

Nästa inlägg

10 tips för att bli mer miljösmart i köket

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x