4 sorters semlor du hinner baka på semmeldagen

semmelmunkar
Så var den här, dagen som så många gått och väntat på. Fettisdagen, semmeldagen. Men, vill man inte gå och köpa sig en semla, så kan det vara svårt att hinna med att baka egna. Som tur är har ju Sverige invaderats av olika varianter på denna härliga lilla bakelse de senaste åren. Vilket gör att det finns mängder av varianter att välja på, som faktiskt inte alls tar speciellt lång tid att göra! Så idag tipsar jag om 4 sorters semlor du hinner baka på semmeldagen!
Först ut är en favorit. Och kanske den allra enklaste. För du behöver inte ens en ugn! Köp med dig några goda munkar, mandelmassa och lite grädde hem. Så kan ni pyssla ihop egna semmelmunkar efter jobbet idag!
semmelkladdkaka
Den här bakar jag till oss i år. Semmelkladdkaka. Har ni inte testat, ja då måste ni. Helt omöjligt att bara ta en liten bit, jag lovar! En silkeslen kladdkaka som faktiskt smakar som semla tack vare mandelmassan!
semmelmuffins, mufflor, muffins
Det är kanske lite som att svära i kyrkan att skriva detta. Men jag tycker faktiskt  semmelmuffins är godare än vanliga semlor. Brödet är liksom mjukare och inte alls lika torrt som en vanlig vetebulle. Och sedan blir dom lite mer lagom i storlek mot en stor semla!
rulltårta
Semmelrulltårtan, det är faktiskt min helt egna uppfinning. Eller ja, när jag kom på idéen googlade jag. Och fick ingen träff alls. Finns det inte på internet, ja då finns det inte över huvud taget va? Visst är det så?
 
Hur blir det hos er idag? Äter ni en klassisk semla eller väljer ni något alternativ? Här blir det som sagt semmelkladdkaka till efterrätt. Så gott tycker jag!

5
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Tessie
5 år sedan

Vilka fina recept, blev sugen på exakt allihopa! ♡

ångad lax i ugn

Nästa inlägg

5 lättlagade middagar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x