Vit sangria

fördrink, bål, sommardrinkÄntligen fredag och solen skiner här hos oss. Eller ja, det var ju röd dag igår, så många var lediga. Men både jag och Sebastian jobbade fram till lunch, så det kändes liksom som fredag igår och då blir det ju lördag idag..?  Så förvirrande. Speciellt eftersom jag måste jobba på lite idag på förmiddagen också. Mycket märkligt, jag blir helt förvirrad! Men för de flesta där ute är det fredag idag. Oavsett om ni tagit ledigt denna klämdag eller är hemma och lediga. Och då tänkte jag, vad passar bättre att fira in helgen med än ett glas vit sangria?fördrink, bål, sommardrink
 
Förra veckan la jag ju upp ett recept på klassisk sangria, men jag tycker det är himla gott med den här varianten också. Ombyte förnöjer som man så fin brukar säga!
 
I morse drog Sebastian iväg tidigt och ska vara borta till på söndag. Så jag och mina grabbar får hänga hela helgen lång. Idag kommer deras syssling och sen ikväll ska vi grilla ihop med hans föräldrar. I morgon blir det en tur till den stora staden Västerås och Ikea. På söndag är första söndagen sen i julas då barnen inte har någon aktivitet. Ska bli lite skönt faktiskt! Bara ta dagen som den kommer. Kanske ta en promenad till min mormor och fika?fördrink, bål, sommardrink
Vit sangria är plättlätt att göra. Man kan tänka sig att det är som en ljus/vit bål man bara öser i massa god frukt i. Jag är rätt svag för bubbel av olika slag och tycker därför det blir allra godast att göra på cava eller prosecco. Men det går såklart bra att använda ett helt vanligt vitt vin till detta. Precis som med sangrian kan du ha i starksprit om du föredrar det. Jag gillar att göra utan eller kanske till och med på alkoholfritt vin eller bubbel.  Min favorit när det kommer till alkoholfritt ät God Dryck. Vi hade den på vårt bröllop och den är så god! Har alltid en flaska hemma!
Istället för att ha i is som spär ut sangrian använder jag mig av frysta hallon och har i. Hur fiffigt som helst!
Vit sangria:
1 grönt äpple
1 apelsin
3 nektariner
250 g frysta hallon
2 dl äppeljuice eller flädersaft (koncentrerad)
1 flaska cava/prosecco/vitt vin
1/2 l sprite
citronmeliss eller mynta
Skiva äpple och apelsin i skivor. Klyfta nektarinen. Fördela i två kannor eller en stor bålskål. Ha sedan i frysta hallon, juice, vin och sprite. Ha sedan i massor av färsk citronmeliss eller mynta. Servera direkt!
Nu ska jag locka ner de trötta barnen från övervåningen och servera lite frukost innan resten av dagens arbete väntar!
 
Ha nu en riktigt fin fredag!

10
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
StrongMama
4 år sedan

åh jag som hade missat förra veckans tips, bra att du tipsade om det i det här inlägget. Jag har ju en massa sangria vin jag fått hem som jag inte ens vet vad jag ska göra med haha. Tack finis

smördeg, smördegsknyten, paj

Nästa inlägg

Fyllda smördegspajer med jordgubb och vanilj

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x