Allt i en form middag-5 recept

moussaka, gratäng, köttfärs, vegetarisk moussaka
Alltså finns det något smidigare än allt i en form middagar? Oavsett tid på året, men kanske just nu, när man bara vill vara ute så mycket som möjligt, då vill jag lägga så lite tid som möjligt på matlagningen. Därför gillar jag middagar där man liksom kan fylla en form men råvaror, skjutsa in den i ugnen och sedan göra annat. Hur smidigt som helst!
Som min moussaka, en väldigt barnvänlig variant där jag lagt auberginen i ett lager istället för att varva den med hela gratängen. Är det då någon som av en eller annan anledning inte vill äta aubergine är det inga problem att pilla ur den. Hur smidigt som helst!
fiskgratäng med blomkålsmos
Får jag säga det själv så älskar jag min fiskgratäng med blomkålsmos. En riktig vardagsfavorit! Blomkålen behöver inte alls koka lika länge som potatis, så det går riktigt fort att göra i ordning den här. Sen bara skjuts in i ugnen!
kycklingratäng med ajvar
Denna kycklinggratäng med ajvar och fetaost var det riktigt länge sedan jag gjorde! Den får det kanske bli i veckan. Äter man inte kyckling  kyckling går det bra att använda quorn istället.
vegetarisk lasagne. vego
I vår familj är lasagne alltid ett säkert kort. Som dessutom är perfekt att ha i matlåda. Jag tror faktiskt jag ska ta och laga någon omgång lasagne och lägga i frysen för att ta fram i sommar. När man är på tok för trött och lat för att laga mat. Tänk så glad jag kommer att vara på mig själv då 🙂
ugnspannkaka
Men får barnen bestämma, då kan det nog råka bli pannkaka. Men det är ju ett litet projekt att steka pannkakor till en hel familj. Det är då man bjuder på ugnspannkaka istället! Bara att ha ut smeten och grädda i en långpanna. Servera keso, grönsaksstavar, grädde och sylt till.
Jag funderar som sagt på om jag i år ska vara förutseende och laga lite mat och lägga i frysen. Någon lasagne är bra att ha, kanske ett par grytor eller så. Som man bara kan ha sallad eller så till. Vad tror ni om det? Brukar ni förbereda mat och ha klar i frysen för dagar man inte orkar laga?

10
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
fördrink, bål, sommardrink

Nästa inlägg

Vit sangria

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x