Knäckig rabarberkaka


Här blommar de sista skira syrenerna men hundkexen står i full blom. När den ene slutar tar liksom den andre vid så här års, helt underbart!
Idag bjuder jag på en knäckig rabarberkaka. Sådär löjligt enkel att baka, på bara ett få ingredienser man oftast har hemma. Det bästa med den här rabarberkakan är att du antingen kan servera den i lite mer kladdkakestil, alltså lite undergräddad och kladdig. Men du kan också baka den längre som en klassisk kaka. Båda varianterna smakar grymt gott!

Idag har det varit en alldeles strålande fin dag här och nu längtar man verkligen efter sommar, sol och lite ledighet. Barnen ser så trötta ut så nu ska det bli skönt för dom att snart bara få vara och ha ett långt sommarlov. Men den här veckan är ju även den kortvecka. Och jag har betat av tre stora jobb redan, vilket känns himla skönt! Så jag hoppas på att kunna vara lite ledig med familjen. På torsdag ska det ju bli strålande sol och hur varmt som helst, så då har jag lovat barnen en dag vid sjön!

Men i morgon bär det av till Stockholm. Först en träff på Skatteverket och sedan lunch inne i stan. Ska bli kul att träffa alla på Loppikontoret, brukar ju vara dit en eller ett par gånger i månaden i alla fall.
 
Men nu ska ni få receptet på kakan. Jag råkar ha en eller ett par bitar kvar i kylen. Så får ta en promenad nu när jag jobbat klart, annars kommer jag garanterat gå och tjuva mig en bit!
Knäckig rabarberkaka:

2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1/2 tsk vaniljpulver
100 g smält smör
små späda stjälkar rabarber
socker att strö över kakan
Vispa ärr och socker riktigt pösigt. Tillsätt vanilj, mjöl och smör. Rör till en jämn smet. Ha upp smeten i en smort och bröad form med löstagbar kant.
Skär rabarbern i fina bitar och placera ut på kakan. Strö över lite socker. Grädda i 180°C i cirka 25 minuter.
Låt svalna helt innan servering. Ät gärna med lite god glass.

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
moussaka, gratäng, köttfärs, vegetarisk moussaka

Nästa inlägg

Allt i en form middag-5 recept

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x