Pepparkakskladdkaka


Jag hoppas ni alla haft en riktigt fin andra advent. Det har vi<3
För er som vill bjuda på något lite annorlunda så här i juletid vill jag tipsa om den här pepparkakskladdkakan. Som jag klätt in med dekorerade pepparkakor. Som en lite enklare variant av pepparkakshus. Blir verkligen i ögonfallande och lite kul!
Idag föll snön ner med stora vita flingor och hela världen blev sådär himla vit och härlig. Sen började det regna och nu har vi 5 grader varmt. Så typiskt liksom.

Man behöver såklart inte sätta dit pepparkakorna runt kladdkakan. Man kan ju servera den precis som den är. Men visst blev det lite fint?
Pepparkakskladdkaka:
2 ägg
3 dl strösocker
125 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 knivsudd äkta vanilj
ca 2 msk pepparkakskrydda
 
Rör samman ägg och socker. Smält smöret och blanda det med ägg och socker. Sikta i mjöl, kakao och vanilj. Pepparkakskryddorna och rör allt till en jämn smet.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ha i smeten. Grädda i 180°C i 15-20 minuter. Låt kladdkakan svalna.
Pepparkakorna runt huset har jag gjort av vanlig pepparkaksdeg som jag kavlade ut. Sedan klippte jag ut mallar i bakplåtspapper och skar ut bitarna. Gräddade dom och när dom svalnat dekorerade jag med kristyr.
På baksidan av varje pepparkaksbit satte jag lite kristyr och tryckte fast mot kladdkakan. Jag höll fast den en stund så den skulle fästa ordentligt. När alla sidorna satt fast dekorerade jag med mer kristyr.och lite florsocker.
 
Jag hoppas ni alla haft en riktigt fin andra advent <3

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Julmuggar

Nästa inlägg

Vackra julmuggar och jultallrikar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x