Stekta rotfrukter

inlägget innehåller annonslänkar
grönsakssvarv, rotfrukter, grönsaker
Jag är som ni vid det här laget kanske vet en riktig grönsaksmänniska. Jag gillar helt enkelt grönsaker i de flesta former. Så för lite drygt ett år sedan köpte jag en grönsakssvarv. För att liksom enklare kunna fixa grönsaker som passar till maten.
I veckan åkte den fram, efter att ha sett ett inlägg på Fannys instagram om just svarvade, stekta rotfrukter. Jag blev helt enkelt inspirerad.
Så jag rotade igenom kylen och hittade två palsternackor, en kålrot, rödkål och färsk persilja. Har man ingen svarv och inte heller känner för att investera i en går det såklart bra att använda en mandolin, riva eller strimla riktigt fint. Men jag måste säga att det blir snäppet bättre när man svarvar grönsaker/rotfrukter.
grönsakssvarv, rotfrukter, grönsaker
 
Många rotfrukter blir ju väldigt söta och goda när de steks, därför lät jag både palsternackan och kålroten stekas i olja tills den blev mjuk. Sedan blandade jag bara i rådkål och persilja. Så blev det lite kontrast i både konsistens och smak.
Det här serverade jag till en klassisk vegofärssås. Tillsammans med pasta för den som önskade.
grönsakssvarv, rotfrukter, grönsaker
Ett himla bra sätt att äta rotfrukter på tycker jag!
Svarvade, stekta rotfrukter:
2 palsternackor
1 kålrot
olja att steka i
2 tsk buljongpulver
1/4 rödkålshuvud
färsk persilja
salt
Skala palsternacka och kålrot. Svarva, riv eller skiva den fint. Stek i lite olja tills den mjuknat. Tillsätt buljongpulver. Svarva eller skiva rådkålen fint och blanda i tillsammans med hackad, färsk persilja. Smaka av med salt. Det skulle säkert vara gott att pressa över lite citron. Och kanske riva över lite ost.
Men jag serverade rotfrukterna precis som dom var. Hur gott som helst!
Svarven jag använder hittar ni här. Den passar även perfekt att använda till min treveckorssallad.
På tal om rotfrukter, så hittade jag även det här smarriga receptet på  kryddiga gnoccis med sötpotatis och rotselleri hos Sandra, såg hur gott ut som helst ju!

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mammatankarmedpedagogerna
4 år sedan

Åh, stekta grönsaker är så goda😍

vegetarisk stroganoff, vego, middag, vardagsmat

Nästa inlägg

Linsstroganoff

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x