Kål och rödbetssallad med fetaost

sallad på rester
 
Alltså vänner, vilken dag det varit idag!
Dagen började ändock rätt fint, med ett tandläkarbesök för mig själv som gick strålande. Jag gick igenom utan större anmärkningar. Härligt ändå!
Sen blev det en tripp till Apoteket åt morfar och sen vidare mot ICA. Där folk hamstrat grejer vill jag lova. Som alla märken på jordgubbskräm, krossade tomater, pasta, jäst, socker, knäckebröd och mjöl. Alltså allt socker och allt mjöl var verkligen tvärslut. Ska folk hem och bränna sprit eller bli storbagare kan man just undra.
På väg hem kom meddelandet att högskolor och gymnasieskolor rekommenderas att stänga igen, och att dom förbereder ifall dom även behöver stänga förskolor, låg, mellan och högstadieskolor. Det kan alltså vara klokt att ha en plan B för de kommande veckorna. Ifall det finns en 8-åring som ska hemskolas och en 5-åring som ska underhållas. Väl hemma funkar inte inte internet och Isac tycker jag är världens tråkigaste som bara jobbar och jobbar. Men mutade med pannkakor som blev över efter ett jobb, så han blev inte så ond på mig ändå.
Samtidigt som vardagen just nu är kaos kan jag inte låta bli att skämmas över att jag faktiskt tycker det är lite jobbigt, att vardagens mönster ruckas. För i världen utanför, där finns det så många som har det så mycket värre. Som konstant lever med oro.sallad på rester
Men om vi för en stund släpper oron för detta virus, så kan vi ägna oss åt det vi har på tallriken här istället. Alltså mina vänner, det här är kylskåpsrens när det är som allra bäst. För det här är precis det. En urrensning i kylskåpet. Resultatet blev en varm sallad med två sorters kål, rödbetor, fetaost och rostade solroskärnor. MUMS!sallad på rester
Så här i lite oroliga tider är det bra att kunna trolla lite med knäna i köket. Att hitta på maträtter där det inte finns några.
Kål och rödbetssallad med fetaost:
rödkål
svartkål
citronolja
förkokta rödbetor (vakumförpackade)
salt
solroskärnor
fetaost
 
Skär rödkål fint. Strimla svartkålen (ta bort stammen i mitten). Stek i lite citronolja på medelvärme tills kålen mjuknar. Skär rödbetorna i klyftor och låt dom steka med.  Salta.
Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna tills de får fin färg. Strö över lite salt.
 
Lägg upp den varma salladen på ett fat. Smula över fetaost och toppa med rostade solroskärnor. Servera direkt.

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
vegetarisk stroganoff, vego, middag, vardagsmat

Nästa inlägg

5 recept att laga när krisen kommer

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x