5 recept att baka utan jäst

hastbullar, hastkaka
Så här när bunkringshetsens vindar blåser genom världen och det helt plötsligt verkar omöjligt att få tag på ingredienser som jäst. Ja då tänkte jag att man fåt klura lite utanför boxen. Därför tipsar jag idag om 5 recept att baka utan jäst. För visst kan man baka både bröd och bullar utan jäst.
Som hastbullar. Har ni testat det någon gång? Hur gott som helst! Här var jag lite slö, och gjorde en hastkaka istället för bullar. Men det går superbra att grädda dom i bullformar också om man hellre vill.
mjukt tunnbröd i stekpanna
Har ni bakat mjukt tunnbröd i stekpanna någon gång? Om inte, så är det hög tid att testa det nu. Perfekt till helgens frukost eller varför inte som ett mumsigt mellanmål?
glutenfritt bananbröd
Är både jäst och vanligt vetemjöl slut? Då kan man alltid baka ett bananbröd istället. Jag älskar verkligen detta bröd, så saftigt och gott. Ett perfekt bröd att baka om man har några bananer hemma som behöver ätas upp!
Snabba kanelbullar smördeg
Är du ändå sugen på bullar? Testa då att göra bullar på smördeg. Som en hybrid mellan wienerbröd och kanelbulle. Det kan ju liksom inte bli annat än drömgott! Eller hur! Dessutom är dom här kanelbullarna supersnabba att göra!

Eller varför inte ta och baka en klassisk filmjölkslimpa? Himla enkelt och så gott! Det som  inte äts upp med detsamma skivar jag och lägger i frysen. Perfekt att ta fram och rosta när man är lite brödsugen!
 
Nu ska jag ta och fixa fram lite mat till oss. Vi har varit ute hela dagen i det fina vädret. Planerat lite trädgårdsfix, stekt korv, fikat och så har Sebastian byggt några hinder till barnen. Perfekt så att alla kan ha att aktivera sig med i trädgården!
Jag hoppas ni alla haft en himla fin lördag. Och njutit av vädret om det varit fint!

5
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Pia
Pia
4 år sedan

Sonen jobbar på Kronjäst. Även där finns sjuk personal.

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Pia
4 år sedan

Ja det förstår jag att det gör. Himla trist att folk hamstrar, när man inte behöver!

sockerkaka med kola

Nästa inlägg

Sockerkaka med kola

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x