Duka fint och enkelt i vår

inlägget innehåller annonslänkar
påskdukning, duka i påsk, ranunkel
En sådan ynnest det är ändå, att kunna få omge sig med vackra blommor. Så här när påsken är på ingång vill man kanske göra lite extra fint på bordet, även om det just i år kanske inte blir så storslagna påskmiddagar. Men vad gör väl det? Man kan få duka fint fast det bara är närmaste familjen som njuter av middagen.
Igår smet jag in på vår lokala blomsteraffär för att köpa lite blommor till ett jobb. Och sprang över en hel bukett med ranunklar. Alltså har ni sett vilken makalöst vacker färg? Den skiftar från rosa till aprikos och tillsist en skir gul färg i mitten. Tillsammans med lite enkel brudslöja och ett par björkkvistar som är på gång att slå ut blir det perfekta små buketter till påsk.
påskdukning, duka i påsk, ranunkel
 
För det är faktiskt mitt bästa tips. Om man inte känner sig väldigt talangfull när det kommer till det här med blommor. Att istället för att försöka sig på att göra stora arrangemang, så tar man små vaser eller glas och sticker i blommor. Jag har ett helt gäng små vaser som jag köpt på mig genom åren. I olika form och storlek. Det gör att det blir mycket liv och variation, fast jag kan ha exakt lika blommor i alla vaser. Vissa blir högre, andra lägre. Vissa har jag i lite mer i, andra mindre. Men de små buketterna har en röd tråd och det är väldigt enkelt att fixa. Sen, när middagen är över, då är det fint att ställa ut de små vaserna lite överallt hemma. Så får man njuta av dom extra mycket!påskdukning, duka i påsk, ranunkel
Många symboliserar påsken med en explosion av färg. Våren är här och det SKA firas. Själv är jag inte riktigt den färgglada typen. Jag gillar enfärgat, skira färger, mjuka färger. Att det får vara vilsamt för ögat. Naturmaterial.
Och visst kan man göra en dukning till påsk av detta.
Att investera några kronor i ett gäng tygservetter kan göra hela skillnaden. Mina favoriter är från H&M HOME, där hittar du ett 2-pack för 99kr. Köp gärna i olika färger, det blir en fin variation! Men ofta kan man hitta billiga linneservetter eller handdukar på loppis som passar perfekt att duka med.
Assietten är från Broste Copenhagen, en väl använd liten tallrik här hemma! Jag skulle verkligen vilja ha fler delar från det märket. Så vackra! Såg precis att Cervera har 25% på tallrikar, så kanske man ska passa på..
påskdukning, duka i påsk, ranunkel
Tallriken har jag hittat på en loppis.
Jag hittade några fjädrar hemma som jag band ihop med med natursnöre och några tomma vaktelägg. Perfekt pynt som går att återanvända år efter år.
påskdukning, duka i påsk, ranunkel
Så himla enkelt, men väldigt vackert!
påskdukning, duka i påsk, ranunkel
Hur brukar du duka till påsk? Har du något du alltid tar fram?

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emma
4 år sedan

wow så fint 😀

guld tvålpump
4 år sedan

väldigt fint 🙂

påskpyssel, måla ägg, färga ägg

Nästa inlägg

Marmorerade ägg

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x