7 recept på goda småkakor

milanostänger, milanostång, småkakor
I tider som dessa är det många som tar till bakningen lite som terapi. Eller för att få tiden att gå, eller för att underhålla barnen. Eller kanske för att intaget av fika ökar drastiskt när man bara är hemma.
Så jag har letat lite bland mina recept. Och hittat 7 recept på småkakor jag absolut skulle beta av. Om det vore så att jag hade mängder av tid att slå ihjäl här hemma. Jag jobbar ju hemma i vanliga fall, så det är inte någon skillnad på det viset för mig. Och den här veckan har barnen varit skapligt pigga. Men man ska aldrig säga aldrig. Nästa vecka har jag kanske båda barnen hemma och behöver sysselsätta dom.
Jag må ha en inre tant inom mig. För som jag älskar milanostänger! Det är helt klart min favorit, men lite, lite småsvåra att göra och få riktigt snygga. Då kom jag på att man faktiskt kan göra milanosnittar istället. Precis lika gott, men betydligt enklare att baka!
 
småkakor, småkaka, baka, fika
På listan av kakor som är lite lagom pillriga att göra hamnar schackrutor. Dom kräver lagom mycket med tålamod tycker jag. Men blir himla fina. Vill ni inte göra med choklad i degen går det bra att bara färga ena delen av degen i någon fin färg.småkakor, småkaka, kaka, baka
Förutom milanostänger, så är bondkakor en kär kaka hos mig. Alltså så anspråkslös, men så god! Fast jag vågar inte baka bondkakor, för jag kan inte låta bli att äta. Tyvärr går dom himla fint att äta direkt från frysen också…
småkakor
Alltså, mandelkubb, räknas det ens som en småkaka? Jag känner mig tveksam, är den inte lite för stor för att vara en småkaka? Men det är ju inte en bakelse, eller en långpannekaka eller något annat. En torr kaka? Jo för visso. Men jag vet faktiskt inte alls vilket fack den ska placeras i. Oavsett, är det en kär favorit som är superenkel att baka själv hemma.
alla hjärtans dag
Chokladbollar, det är nog mångas favorit. Inte bara barnen, utan även vuxnas. För vi bakar ofta just chokladbollar till kalas. Och jag ser ofta hur vuxna går förbi kakfaten och liksom råkar ta en chokladboll i farten. Lite sådär så ingen ska se.
Vill man ändå ta chokladbollarna till nästa nivå. Då kan man fylla dom med något. Nougathjärtan är mums. Precis som dumle, center eller någon annan god chokladbit.
aka jordsnötter snickers
Min kärlek till jordnötter vet inga gränser just nu. Kanske inte exakt till den där lilla jordnöten precis som den är. Utan mer när man tar jordnöten och sätter in den i ett sammanhang. Som jordnöt i jordnötssmör. Eller jordnöt i snickers. Eller jordnöt som i snickersgrottor med jordnötter. MUMS! Som godis och kaka, allt i ett.
 
lemon curd, småkakor, kakor baka
Vill man göra en annan variant på grottor kan jag med fördel rekommendera citrongrottor. Perfekt så här när påsken står för dörren ändå!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Christine
Christine
4 år sedan

Jag har nog alltid klassat mandelkubben som en bullvariant, alltså istället för bulle!

påskdukning, duka i påsk, ranunkel

Nästa inlägg

Duka fint och enkelt i vår

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x