5 recept på enkel sommarmat


Sommar, sommar sol igen!
I veckan är det många av våra barn som får ett efterlängtat sommarlov. Barnen här hemma får gå  2 1/2 vecka på fritids. Sen väntar det härliga sommarlovet för dom. Men vet att Axel tycker det är lite mysigt att gå lite på fritids. Lugna dagar med massa kompisar. Bättre kan det ju inte bli liksom.
Med sommarlovet kommer också den ständiga kökstjänsten. Man hinner nästan inte plocka undan frukosten innan det ska börja förberedas för lunchen. Och man kan ju inte äta korv med bröd alla dagar i veckan. Eller?
Så veckans matplanering blir 5 recept på enkel sommarmat. Recepten passar bra att äta till lunch som till middag.
Som omelett tillexempel. Perfekt att göra av de rester som finns hemma. Peta i allt från korv till potatis eller andra rotfrukter och servera med lite sallad. Precis så gjorde jag till lunch idag och den blev klar på bara några minuter! Hur smidigt som helst!

Barnens stora favorit här hemma, det är pastasallad med kyckling. Det brukar jag göra en stor omgång av och så räcker det till lunch i flera dagar. Otroligt smidigt och perfekt att ta med till badstranden!

Orkar man lägga lite mer tid på matlagningen är hemgjorda nuggets en kul grej att göra. Variera mellan kyckling, Quorn och fiskbitar.
pannkakor, mellanmål, lunch, frukost
Pannkaka, pannkaka ge mig mera pannkaka. Mina barn älskar pannkaka. Och Isac skulle nog kunna äta det 5 dagar i veckan om han bara fick. Vilket han inte får.
Men, ska man servera pannkakor kan det ju vara kul att variera dom lite iaf.  Jag brukar göra äppelpannkakor ibland. Perfekt om man har några äpplen som börjat bli lite ledsna. Då åker dom ner i pannkakssmeten istället!
vegetariska enchiliadas, enchiladas kyckling, enchiladas quorn
Det kan ta emot att göra mat i ugnen på sommaren. Men enchiladas det är min räddare i nöden! Perfekt att göra på rester från kyckling eller färs. Fyll med vad som finns hemma, på med lite ost och så in i ugnen. PERFEKT, lättlagad sommarmat.
 
Nu ska vi snart åka och möta upp barnen. Det blir fika vid sjön efter skolan. I vanliga fall brukar vi alltid gå på något café och fika efter skolavslutningen. Men så här i coronatider köper vi med fikat istället. Det blir bra det med!

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johanna Grahn
4 år sedan

Pastasallad – så simpelt men så freakin gott!!!
http://johannagrahn.se

Fylldrulltarta 1

Nästa inlägg

3 snabba recept till nationaldagen

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x