Tunnbrödssticks

 
stekt tunnbröd, tilltugg, snittar
Hej i högsommarsverige,
Även om kanske högsommarvärmen inte riktigt är här. Men dagarna rullar liksom på ändå, Vi badar när solen skiner. Gör utflykter och pysslar på hemma. Inget av alla de projekt vi tänkt ta tag i hemma är fixade och idag började Sebastian jobba igen. Precis som vanligt alltså. Men sommaren är ju långt ifrån slut. Så kanske får vi feeling någon dag och tar tag i något som vi tänkt.r
Det fina med den här sommaren är att vi ätit massor med god mat. Som den där dagen jag skulle trolla fram lunch till 8 personer här hemma och det fick bli en matig sallad. Så kom jag på att vi inte hade något bröd till. Då gjorde jag tunnbrödssticks.
stekt tunnbröd, tilltugg, snittar
Och det blev succé. Om jag får säga det själv! Helt vanligt köpe-tunnbröd som skärs i tunna stänger. Sedan steks dom med örtsalt i olja. Jag ha tidigare testat att fritera trekanter av tunnbröd och använt som kex. HUR GOTT som helst, jag lovar. Men så här till maten, då kändes det bättre att bara steka brödet hastigt i olja. Perfekt som snacks eller som jag serverade dom.stekt tunnbröd, tilltugg, snittar
Jag använde helt vanligt klassiskt Herbamare. Det är min nya svaghet i livet. Gudagott på solmogna svenska tomater tillsammans med lite fetaost kanske. Och det piffar upp den tråkigaste av hårdsmörgås.
Kanske är det kombinationen av de lite söta tunnbrödet ihop med saltet och oljan som gör hela grejen. Att det blir så gott.
En perfekt sak att laga om du vill impa lite på gästerna utan att ha ansträngt dig speciellt mycket!
Tunnbördssticks:
4 skivor mjukt tunnbröd
olja att steka i
örtsalt (typ Herbamare)
Skär tunnbrödet i ca 2 cm breda remsor. Värm en stekpanna med olja i. Strö lite salt i oljan.
Lägg försiktigt ner remsor av tunnbröd i den varma stekpannan. Salta. Vänd när de fått fin färg. Håll koll då det kan gå fort. Jag använde en tång att vända tunnbrödet med. Det är enklast.
Fyll på med mer olja i stekpannan när det behövs (vilket det gjorde för mig varannan gång ungefär).
Självklart kan du krydda dina tunnbrödssticks med annat också. Rökig paprika, spiskummin eller varför inte lite oregano, det vore gott!
 

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
malin
3 år sedan

vilket bra tips, det ska jag prova!

Pia Svensson
Pia Svensson
3 år sedan

Så gott det ser ut <3
Nu har jag bara 4 inbjudningar kvar till superbillig shopping med märkeskläder <3
Best Secret:
https://invite.bestsecret.se/VZS-8D3-K3M?c=se&utm_campaign=copylink_invitation&utm_medium=copylink&utm_source=invitation&utm_content=registration

pannkaka, picknick, vardagsmat,

Nästa inlägg

Ugnspannkaka

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x