3 recept med svarta vinbär

vinbärskaka med flagad mandel, mandelmassa och hyvlat smör
Trädgårdarna börjar så sakta fyllas med saftiga, mogna svarta vinbär. Och visst är det lite slöseri att bara låta fåglarna smaska i sig dom? Som tur är finns det massor av godsaker att använda svarta vinbär till.
Som min vinbärskaka med mandelmassa. Saftig, mastig och bara så god! Servera den precis som den är, eller med en klick vaniljvisp eller vaniljglass.
Som barndom på flaska är det väl ändå att dricka svartvinbärssaft? Tycker ni inte. Tjock och trögflytande saft med den där speciella smaken. Hur gott som helst!

Jag har ett par riktigt fina svartvinbärsrecept på lager. Som ni kommer få ta del av de närmaste veckorna. Det allra bästa med vinbär är att de passar utmärkt att frysa. Rensa bären noga och frys sedan in i påsar. Perfekt att ha till kakor, pajer eller sylt. Ska du däremot använda bären till att koka sylt på senare behöver du inte rensa bären lika noga då saften ändå ska silas. Märk upp påsarna bara, så du vet vad som är vad.
rabarber
Ja jag vet, bilden är på rabarberrutor. MEN! Det går precis lika bra att byta ut rabarberbitarna mot svarta eller röda vinbär i detta recept. Och det blir hur gott som helst!
När vi flyttade in i vårt hus för över 10 år sedan fanns det ett gäng vinbärsbuskar lite konstigt placerade mitt i trädgården. De rök när vi grävde om gräsmattan. Men så hittade jag en stackars gammal bortglömd svartvinbärsbuske bakom ett av uthusen. Så där brukar jag kunna plocka mindre mängder vinbär. Lite till dekoration och så när jag jobbar. Som tur är har mormor en snäll granne med vinbär i överflöd. Det räcker åt oss alla att fylla frysen med. Men tanken är att det till hösten eller nästa år ska flytta in en buske svarta vinbär även här. Jag skulle vilja ha lite av många sorter: vinbär, krusbär, björnbär och hallon. Lite lagom som inte kräver massor med jobb, men ändå förser oss med lite bär under sommaren.

6
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Barbro
Barbro
3 år sedan

svarta vinbär är ju så gott- fick lite granna igår så då gjorde jag sylt med hallon och svarta vinbär- önskar att jag hade haft mer och kunnat koka saft eller nån god kaka senar i vinter.

Tessie - trebarnsmamma ♡
3 år sedan

Wow! Tack för inspirationen. Vi har två stora vinbärsbuskar på tomten, både med svarta och röda vinbär. Ska absolut prova att göra din vinbärskaka med dem! ♡

stekt tunnbröd, tilltugg, snittar

Nästa inlägg

Tunnbrödssticks

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x