Recept på iskaffe

iskaffe
 
Dagens recept, är så enkelt att det kanske inte ens får kallas för recept. Eller? Var går liksom gränsen? Men lagom tills värmen kommer så vill jag liksom dela med mig av detta geniala, enkla och absolut godaste jag vet. Speciellt när värmen är lite väl för att det ska vara gott med varmt kaffe. Vilket jag sällan tycker det är på sommaren. Då är iskaffe räddningen. Så gott!iskaffe
Dessutom är en iskaffe ett himla bra sätt att minska matsvinnet. För vet ni att vi slänger cirka 300 miljoner liter kaffe varje år. Vi häller nämligen ut en kopp kaffe per person och dag, rakt i slasken. Och det bara i våra hushåll. Helt galet va?
Nu har vi kaffemaskin hemma, men ibland använder vi den vanliga bryggaren och då blir det liksom alltid en skvätt kaffe över. Istället för att slänga, fryser jag alltid in kaffet i iskuber. Perfekt att använda till iskaffe. Eller om man skulle vilja göra sig en kaffedrink kanske..iskaffe
Det finns nog lika många recept på iskaffe som det finns kaffedrickare. Men som vanligt vinner det enkla i min bok. Mitt iskaffe betår nämligen bara av fryst bryggkaffe och sojamjölk. Lika enkelt som gott!
iskaffe
Jag tycker det blir absolut godast att göra iskaffe på just sojamjölk. Den osötade varianten är rätt söt ändå och härligt krämig i konsistensen. Hur gott som helst.
 
Iskaffe 2 glas:
10 bitar fryst kaffe
3 dl sojamjölk (jag kör på helt vanlig osötad till vardags, men den med vanilj blir också hur god som helst!)
 
Ha upp frysta kuber kaffe i ett glas. Slå över sojamjölken och låt stå en stund så kaffet smälter något. Drick!
Får du inte massa kallt kaffe över att frysa in? Testa då det här receptet på hemgjort iskaffe som också blir himla gott!
Nu hoppas jag ni alla får en himla fin start på veckan!
 

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
vinbärskaka med flagad mandel, mandelmassa och hyvlat smör

Nästa inlägg

3 recept med svarta vinbär

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x