Veckans mat v 39

pannkaka, picknick, vardagsmat,
En ny vecka står för dörren. Vi startar den med studiedag så barnen är hemma. Isac som precis börjat i förskoleklass tyckte det var otroligt orättvist att han inte fick gå på fritids idag. Medan Axel absolut ville vara hemma. Men jag tänker att det kommer bli timmar på fritids så det räcker ändå i höst. Så barnen fick en extra ledig dag idag. Det fina är ju att jag kan jobba undan lite här hemma på morgonen. För sen ska vi ut på äventyr en sväng!
Men ny vecka innebär ju också nya middagar som ska planeras och lagas. Och den här veckan har jag blandat nya recept med riktigt gamla goda godingar. Som ugnspannaka. När jag inte orkar laga mat men ändå vill pleasa barnen. Då blir det ugnspannkaka. Skär i bitar av skinka, potatis eller vad du råkar ha hemma i kylen som behöver ätas upp.
soppa, middag, enkel räksoppa, räksoppa med räkost
En riktigt gamal klassikerenkla räksoppa är denna . Har ni inte lagat den tidigare lovar jag att ni inte kan räkna ut grundingrediensen i den!
libapizza, pizza
För några veckor sedan slängde jag ihop ett gäng tacopizzor på libababröd. Som älskades både av familjen och alla er som redan hunnit testa. Perfekt mat om man vill lyxa till det lite mitt i veckan. Eller om man vill ha en riktigt enkel fredagsmiddag.
vegetarisk stroganoff, quornstroganoff
Vardagsfavoriten korv stroganoff- fast här i en vegetarisk variant med quorn istället. Ett enkelt sätt att få in en vegetarisk rätt under veckans dagar. Som inte är annorlunda än den mat man kanske är van att äta.
Villa Puccini, toscansk mat, rött vin , toscanskt vin
Förra veckans bästa recept. Toscansk tomatsoppa med kantarellsmörgås. Rosta tomater och lök kvällen innan. Då behöver du bara mixa och koka upp soppan samma dag som den ska ätas. Snacka om snabbmat!
Nu ska jag sätta fart på den här dagen! Jag hoppas ni alla får en riktigt härlig start på veckan!

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ewa Nilsson
Ewa Nilsson
3 år sedan

Fin recept. Synd att texten är så ljus, svår att se för oss som har dålig syn

Villa Puccini, toscansk mat, rött vin , toscanskt vin

Nästa inlägg

Toscansk tomatsoppa med kantarellsmörgås

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x