ANNONS

Pytt i panna med kyckling

betalt annonssamarbete med Lönneberga
Lönneberga kyckling

När kylskåpet består av mängder av olika råvaror, men dom var för sig inte riktigt räcker till att utfodra hela familjen med. Då kan det lätt kännas som att man inte har en aning om vad man ska laga till middag. Men tillsammans kan faktiskt dessa råvaror bli en hel måltid-ja om man gör pyttipanna av det hela.
Att göra en pyttipanna på de rester och råvaror man har hemma i kylen är inte bara bra för plånboken, det är även bra för miljön, då det är dumt att slänga mat som faktiskt går att äta upp. Ett klassiskt kylskåprens med andra ord!
lönneberga kyckling
Idag hade jag just potatis, pumpa, palsternacka och lite svamp i kylen Och ett par kvistar grönkål som började se lite vissna ut. Grönsakerna skär jag alltid ner i ganska små bitar, då går de fort att tillaga i ugnen. Ett tips kan vara att slå på grillen sista stunden i ugnen. Då får grönsakerna lite mer yta.
Medan grönsakerna tillagas i ugnen steker jag Lönnebergas Kyckling Minutfilé i stekpannan. Kycklingen steks (precis som namnet säger) klar bara på några minuter. Hur smidigt som helst. Skär sedan ner den stekta kycklingen i bitar och blanda med de ugnsrostade grönsakerna. Ha upp i en stor form och servera med stekta ägg och min rivna rödbetssallad.
Är du orolig för att bli röd om händerna när du skalar och river rödbetorna? Ingen fara, Ta bara en citron, dela på mitten och skrubba fingrarna rena från rödbetsfärg. Tvätta sedan händerna och färgen är borta! Se till att ha ett förkläde eller kläder du inte är rädd om på dig. Det kan skvätta lite från rödbetorna när du river dom.
Det är inte någon exakt vetenskap i hur mycket av varje grönsak du har i. Jag brukar tänka att ca 1 kg grönsaker totalt brukar vara lagom till oss 4 i familjen. Sen om det är 500 g potatis eller 500 g morötter, det spelar inte så stor roll.

Pytt i panna med kyckling 4 port:

400 g potatis
300 g butternut pumpa
200 g palsternacka
1 gul lök
200 g svamp
1 tsk timjan
salt & peppar
olja

1 fp á 650 g Lönneberga Kyckling Minutfilé
olja att steka i
salt och peppar

4 st ägg

Skala och skär ner potatis, pumpa och palsternacka i små bitar. Skala och hacka löken. Skär svampen i bitar. Lägg ut allt på en stor plåt. Krydda med timjan, salt och peppar. Ringla över olja och blanda om väl. Ugnsbaka i cirka 30 minuter eller tills alla rotsaker känns mjuka. Rör om efter halva tiden.

Krydda kycklingen med salt och peppar. Skär i bitar. Stek i en upphettad stekpanna med olja tills de fått fin färg och är helt genomstekta. Ställ åt sidan och stek sedan äggen i samma stekpanna.

Riven rödbetssallad:

2 stora färska rödbetor
2 äpplen
2 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
1 dl persilja
1 dl solroskärnor
salt

Skala rödbetor och äpple.

Grovriv på ett rivjärn. Ha upp i en skål och ringla över olja och vinäger. Hacka persiljan och ha i tillsammans med solroskärnor Smaka av med salt.
Blanda de stekta kycklingbitarna med de ugnsrostade rotsakerna. Servera med stekt ägg och den rivna rödbetssalladen.

Toppa gärna din kycklingpyttipanna med lite ruccola, grön eller svartkål.

Här kan du läsa mer om Lönneberga och deras härliga produkter.

21
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
limpa, skogaholm, skogaholmslimpa

Nästa inlägg

Hembakad skogaholmslimpa

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x