Kycklingbiffar med riven pumpa

kycklingbiffar,

Idag vill jag tipsa er om ett supergott recept på kycklingbiffar med riven pumpa. Tack vare att jag rev i lite pumpa blev biffarna riktigt saftiga och goda. Det är också rätt smart då man drygar ut smeten så det blir flera biffar av det hela.

Att göra biffar av kyckling är väldigt tacksamt. Antingen kan du ta färdigmald kycklingfärs, eller göra som jag, ta lårfilé av kyckling och mixa i matberedaren. Det är en ypperligt bra detalj att använda till detta då den är lite fetare än tillexempel bröstfiléerna. Den har dessutom ett bättre kilopris. Bra va?kycklingbiffar

Biffarna kan du smaksätta med vad du har hemma. Vitlök, ingefära, lime, chili eller kanske en tesked röd pesto? Här finns liksom inga gränser.
Jag hade vitlök, örter och lime i mina den här gången vilket blev supergott.kycklingbiffar

Kycklingbiffarna kan du sen servera med ris och sallad. Eller som vi gjorde i pitabröd, med massa goda grönsaker och en tzatziki. Succé!

Här har våren tag sig en liten paus och bjuder på 0-gradigt väder och snö. Men vi fick ett par riktigt fina dagar nu innan med massor av sol och det kändes nästan, nästan som om sommaren lurade runt hörnet. Men det gjorde den ju såklart inte.

Till sommarlovet tänker jag mig att jag ska förbereda massor av middagar och luncher och ha klara i frysen. Då behöver man bara ta fram, fixa en sallad till och maten är klar. Dessa kycklingbiffar kommer garanterat hamna på den listan!

Kycklingbiffar med riven pumpa 4 port:

ca 600 g lårfilé av kyckling
2 vitlöksklyftor
1 röd lök
500 g pumpa (eller sötpotatis)
2 ägg
2 skivor vitt, torrt bröd (eller 1 dl ströbröd)
1 dl hackad persilja
2 tsk örtsalt
saft från 1 lime

Montera knivarna i en matberedare. Lägg i kyckling, skalad vitlök och lök. Mixa snabbt till en slät färs. Skala och riv i pumpa. Tillsätt ägg, bröd eller ströbröd, persilja, örtsalt och lime. Mixa ihop till en slät smet.
Provstek gärna en liten bit färs och smaka av. Tillsätt ev mer salt och lime.
Smaka inte på den råa färsen!

Forma färsen till biffar, skölj gärna händerna med kallt vatten med jämna mellanrum så blir det enklare att forma fina biffar. Stek på medelvärme till biffarna fått fin yta eller är helt genomstekta.

Ett alternativ är att låta biffarna få fin yta i stekpannan och sedan köra in dom i ugnen på 150°C i cirka 10 minuter eller tills de är helt genomstekta.
Ju större biffar du gör, ju längre tillagningstid.

Servera med sallad, ris eller pitabröd och en god tzatziki.

 

11
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
hönökaka, hembakad hönökaka, hembakat bröd, mjukt bröd

Nästa inlägg

Hembakad hönökaka

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x