ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kladdkaka med jordnötsringar och choklad

/

Just det här är något jag gått och tänkt på länge. Sen Estrella kom med sinachokladdoppade jordnötsringar har jag tänkt att en kladdkaka, toppad med jordnötsringar och choklad, det måste ju bara bli som en dröm!

Och det blev det!
Kladdig kladdkaka och krispiga jordnötsringar täckte med choklad. Så gott.

Kanske inte den vackraste av kakor jag bakat. Men himla god!

Idag är det ju Valborg. Men efter rådande omständigheter är det mest en fredag som alla andra. Ingen brasa, ingen middag med vänner eller på stan. Vi ska bara vara hemma.

Jag hade i ett gäng jordnötsringar i själva kladdkakan. Men man skulle också kunnat ha haft i lite jordnötssmör tänker jag. Och kanske några hackade jordnötter. För extra crunch. Det får bli nästa gång!

150 g smör
1 dl strösocker
2 1/2 dl farinsocker
1/2 tsk äkta vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 nypa salt

jordnötsringar
300 g choklad
flingsalt

Värm ugnen till 175°C.

Smält smöret i en kastrull. Rör ner de båda sockersorterna och vaniljen. Låt svalna. Knäck i äggen, ett i taget och rör till en slät smet. Blanda i vetemjöl, kakao och salt. Vänt försiktigt tills allt gått ihop.
Klä en form med avtagbar kant med bakplåtspapper. Häll i smeten och tryck i några jordnötsringar, grädda i 175°C i cirka 12-15 minuter. Låt svalna helt. Gärna i kylskåp.

Lägg på jordnötsringar på den kalla kladdkakan. Smält chokladen och ringla den över jordnötsringarna. Strö över flingsalt. Ställ kallt tills chokladen stelnat.

Låt sedan kladdkakan stå framme en stund innan servering, så att chokladen och kladdkakan inte är allt för kall.

1
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00