Grillade eller ugnsbakade bananer

bananer i ugn, bananer på grillen, grillade bananer, bananer med choklad

Händer det hos er också, att under en period tar bananerna slut snabbare än du hinner handla hem. För att sedan helt plötsligt samlas på hög och bli bruna. Och jag vet inte hur det är hos er, men här är det ingen som kan tänka sig att ta med en brun banan till skolan. Man kan frysa in och ha i smoothie/nice cream, man kan göra bananbröd. Men man kan också göra grillade eller ugnsbakade bananer av dom.bananer i ugn, bananer på grillen, grillade bananer, bananer med choklad

Fyllda med allt gott man kan tänka sig. På min lista toppar jordnötssmör och mörk choklad. Gärna med mintsmak.
Barnen tyckte nutella och mjölkchoklad med någon god smak- kanske apelsin lät lockande.

Hade jag haft jordnötter hemma skulle jag toppat med det innan jag körde in dom i ugnen. Men det fanns bara flagad mandel. Det gick fint det med. Jag gillar att tillföra något knaprigt mot allt det söta och mjuka. Kontraster.
bananer i ugn, bananer på grillen, grillade bananer, bananer med choklad

Den grillade eller ugnsbakade bananen toppar du sedan med det du föredrar: glass, vaniljkvarg, lite vispad grädde/kokosgrädde eller kanske vaniljsås. Ja men ni fattar grejen. Något sött och gott helt enkelt.

Jag bakade mina i ugnen. Ska ni lägga dom på grillen föreslår jag att ni lindar in dom i lite folie. Och sedan låter bananerna ligga på eftervärme tills de mjuknat helt och chokladen smällt.

Ett perfekt sätt att ta tillvara på en frukt som man annars kan rynka på näsan åt.

Grillade eller ugnsbakade bananer:

bananer
nutella eller jordnötssmör
choklad av valfri sort (mörk, vit, dumle, center, med smak, utan smak-välj det du gillar)
nötter/mandlar
glass, grädde
Skär ett snitt på ovansidan av bananen, tryck till ändarna så att bananen öppnar sig. Är den inte tillräckligt mogen kan du peta upp så du får en skåra med en sked. Fyll bananen med jordnötssmör/nutella och bitar med choklad.
Toppa med hackade nötter/mandlar.

I ugnen: Värm ugnen till 200°C. Ställ de fyllda bananerna i en ugnsfast form. Baka i ugnen i cirka 10 minuter eller tills skalet svartnat helt och chokladen smält.

På grillen: Linda in de fyllda bananerna i folie och ställ på grillens eftervärme. Låt ligga på grillen tills de är helt mjuka. Detta beror på hur varm grill du har.

Servera med glass, grädde eller vad du helst föredrar.

7
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Stolt bonde från Småland
Stolt bonde från Småland
2 år sedan

Tips! För en smidigare hantering brukar jag skära snittet i bananen när den ligger ner på sidan! Då ”trillar” den inte sen på grillen.

bakad mozzarella, bakad ost, ost i ugn

Nästa inlägg

Varm ostdipp med mozzarella och ugnsrostade tomater

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x