ANNONS
Integritet på Tailsweep

5 sommarrecept att baka till skolavslutningen

/
Jordgubbstarta jordgubbstårta med rabarber

Photographer: Sebastian Niemi Ca

Juni och skolavslutningstider. Tid för en fika på stan eller hemma. Kanske läge att baka något gott? Jag tipsar idag om 5 sommarrecept att baka till skolavslutningen. Som min jordgubbstårta med rabarber. Orkar du inte göra egna bottnar? Nej men köp färdiga på närmaste mataffär. Det går hur bra som helst!

Fylldrulltarta 4

Photographer: Sebastian Niemi Ca

Känns tårta för övermäktigt att baka? Eller är dina barn som mina, inte så förtjusta i just tårta? Då är rulltårta ett himla bra alternativ! Den här är fylld med både vaniljkräm och hallon. Som en tårta med andra ord, men lite mindre mäktig. Den gjorde succé här hemma.

Marängtårta med daim

Ok jag ljög. Mina barn älskar tårta. Om det är marängtårta! Då går det minsann hem kan jag säga. Förra året tappade jag räkningen på antalet marängtårtor jag bakade till avslutningar, midsommar, kalas och bara för att det var sååå himla gott. Marängtårta med daim slänger du ihop på ungefär 15 minuter. 

Kärleksmumsrulltårta

En annan favorit här hemma är kärleksmumsrulltåra. Ett måste att testa om ni inte redan gjort det! Så enkel och så god!

Kolakakor med strössel kalassnittar

Axel skulle ha något litet fika med sig till skolan igår. Då passade jag på att baka en hel plåt kalassnittar som han fick ta med att bjuda på. Lättbakat så det förslår men sååå gott. Det finns en liten hemlig ingrediens i dessa som gör de extra goda. Recept hittar du här!

0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00