ANNONS
Integritet på Tailsweep

Havreflarn och kokosflarn med citronsmörkräm

/
havreflarn, kokosflarn, smörkräm, citronsmörkräm

Här om veckan bakade jag en omgång havreflarn och en omgång kokosflarn. För att testa lite, ett nytt recept sådär. Men innan dom ens hade chansen att fångas av min kameralins var burken tom!

Dom blev vad man kan kalla populära här hemma!

havreflarn, kokosflarn, smörkräm, citronsmörkräm

Så det var bara att baka en omgång till.

Och den här gången valde jag att fylla ett gäng med en silkeslen citronsmörkräm. Nej men alltså hur gott! De här kakorna går finfint att lägga i frysen, de tinar så snabbt att man kan ta dom direkt.

Men ska du fylla dom med smörkräm skulle jag göra det precis innan dom serveras. Risken är att de blir lite mosiga och mjuka annars.
Jag kan inte riktigt avgöra om jag gillar kokosflarnen eller havreflarnen bäst. Så jag måste nog för alltid göra dubbel sats av dessa.

havreflarn, kokosflarn, smörkräm, citronsmörkräm

Idag skiner solen som aldrig förr här hemma och vi hann med en hel del i trädgården på förmiddagen. Vid lunch drog Sebastian och grabbarna iväg med hans bror och barnens kusin, men jag valde att stanna hemma. En stund i solen med en bra bok och nu några timmars jobb på altanen i skuggan. En finfin eftermiddag för oss alla skulle jag tro!

havreflarn, kokosflarn, smörkräm, citronsmörkräm

Kokos eller havreflarn går superbra att äta som dom är, som en liten god småkaka. Men de passar fint att ha till en skål glass och jordgubbar. Vilken sommardessert!
Eller fylla med en god smörkräm. Citron tyckte jag kändes fräscht och gott.

Havreflarn och kokosflarn:

50 g smör
1 dl strösocker
1/4 tsk vaniljpulver
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl kokos/havregryn
1 ägg

Värm ugnen till 175°C. Smält smöret, tag av från värmen och rör i socker, vanilj, vetemjöl, bakpulver och kokos/havregryn. Ha sist i ägget och rör väl.

Klicka ut ca 1 msk smet per kaka. Kakorna flyter ut. Är du osäker på hur stora de blir skulle jag rekommendera att provgrädda en kaka först.

Grädda mitt i ugnen i cirka 7-10 minuter. Tiden kan variera väldigt beroende på ugn. Så håll koll på din ugn så de inte bränns vid.

Smörkräm:
150 g mjukt smör
2 1/2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljpulver
saft och skal från 1/2 ekologisk citron
1 äggula, rumstempererad

Vispa smör, florsocker och vanilj mjukt. Tillsätt saft och skal från 1/2 citron och äggulan. Rör till en slät smet.

Spritsa ut ett lager smörkräm på ett flarn och lägg på det andra som lock.

En fantastiskt god kaka att servera i sommar!

0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00