Superenkel sommarlunch- tonfiskwrap

Låt mig få bjuda er på sommarens bästa lunch. Röra i bröd med sallad. Jag kan inte få nog av detta! Här har jag gjort en tonfiskwrap med min bästa tonfiskröra som blivit så populär sen jag la upp den. 

Fyll din wrap med vilka grönsaker du vill och har tillgång till. Här hade jag massor av lite halvtråkig sallad som behövdes ätas upp. Perfekt att blanda upp tonfiskröran med måste jag säga!

Idag är Sebastians första semesterdag. Sovmorgon och en lugn frukost blev starten på dagen. Att-göra-listan med saker vi skulle behöva fixa i stan blev rätt lång, men det är så skönt att bocka av sånt man vet man måste fixa. För i morgon och på onsdag ska det bli superfint väder, så då tänker jag att vi ska parkera oss på en filt vid sjön.

Till min tonfiskwrap behöver du lite tonfiskröra. Mitt recept är verkligen så gott.

Tonfiskwrap 2 st:

2 libabröd
sallad
1 omgång tonfiskröra
övriga grönsaker om man önskar
gräslök/salladslök

Lägg ut två liba bröd. Fördela sallad i mitten av bröden. Lägg på  tonfiskröra och övriga grönsaker om du så önskar.
Toppa med lite färsk gräslök/salladslök. Vik ihop och rulla till en tight rulle. Dela på mitten och ät!

Perfekt att göra och ta med som lunch på stranden eller som en enkel och snabb sommarlunch hemma när man inte orkar laga något.

0
15

Sommarbakning, 7 goda recept att testa i sommar!

Högsommaren är här och vad passar väl bättre än något gott till eftermiddagskaffet. Lata dagar på stranden eller lugna eftermiddagar på altanen med en bok eller ett korsord. Oavsett- något gott att fika på behövs! Så idag tipsar jag här på Linnéas Skafferi om sommarbakning, 7 goda recept att testa i sommar!

Som min fantastiska rulltårta med hallon och vaniljkräm. Som en riktigt god tårta, fast 100 gånger enklare att göra!

Rabarberrutor, eller syltrutor som dom egentligen heter är en favorit sedan barnsben. Mammas moster Elisabeth brukade baka dessa men med lingonsylt. En anspråkslös liten kaka som smakar fantastiskt! Perfekt att fylla frysen med!

Ragnhilds äppelkaka, bakad i 4 generationer på min mans sida. Och jag gissar att den kommer bakas i lika många till. Minst.
Så enkelt att göra, men makalöst god. Tack Ragnhild för receptet!

En variant på nyss nämnda äppelkaka är denna björnbärskaka. Seg, mjuk och bara så god. Tror jag bakade denna säkert 10 gånger förra sommaren. Imponerade med den varje gång! Seg och mjuk björnbärskaka, spar receptet!

Bärpaj. Kan det vara det finaste vi har? Inte omöjligt. Precis som med björnbärskakan är detta ett recept jag bakat flera gånger denna sommar. Senast på midsommar. Då bjöds det på denna paj fast med rabarber och jordgubbar. Och på laktosfritt smör istället för mjölkfritt då ingen var mjölkproteinallergiker runt bordet. Bara baka den, ok?

Kanske balanserar detta recept på gränsen till vad bakning egentligen är. Men. Det. Är. Gott. Så gott. Grillade eller ugnsbakade bananer. Men jordnötssmör eller nutella. Och choklad. MUMS!
En perfekt dessert att avsluta grillmiddagen med.

Världens godaste rabarbermuffins med havregrynssmul. Ja men det är faktiskt ni som sagt det. Bakade av så många, älskade av ännu fler. När rabarbersäsongen är över tar man jordgubbar, vinbär, blåbär eller något annat gott bär och fyller dom med. Så gott!

Så passa på nu när vädret är lite svalare. Baka, fyll frysen och njut sommaren lång!

0
15

Somrig caprese med jordgubbar, mozzarella och mango

Somrig caprese med jordgubbar, mozzarella och mango.

Svenska solmogna jordgubbar tillsammans med mjuk, salt och krämig mozzarella, en oslagbar kombination!

Jag brukar passa på att köpa mozzarella när det finns på extrapris pga nedsatt datum. Då känns det som ett gyllene tillfälle att slänga ihop den här somriga salladen som passar perfekt att servera som en förrätt eller till grillbuffén- så gott!

Både mango, jordgubbar och mozzarella var saker i mataffären jag köpte till nedsatt pris pga kort datum.
Det känns så lyxigt att servera mat som annars skulle ha slängts, eller kunnat kosta mig dubbelt så mycket som det kunde gjort.

Bra för min plånbok och miljön. Sånt gillar jag!

Balsamvinäger är gott att ringla över, men även lite honung och saften från 1 lime. Det är gott att variera sig. Men hacka alltid över rejält med basilika, det är så gott till osten och frukten. Jag lovar.

Nu ska vi klä oss och ta oss iväg in till Borlänge. Det är Dalicalia cup och Axel ska snart spela sin 3:e match för denna cup. Vi bor utanför Borlänge på ett supermysigt vandrarhem vid Dalälven. Härligt med en lite minisemester så här innan semestern startar på riktigt tycker jag!

Somrig caprese med jordgubbar, mozzarella och mango:

2 fp mozzarella
1 liter jordgubbar
250 g mango (fryst eller färsk)
1 kruka färsk basilika
honung
1 lime
salt

Skär mozzarellan i skivor. Halvera jordgubbarna. Varva mozzarella, jordgubbar och mango på ett fat. Ringla över lite honung och saft från 1 lime. Toppa med massor av färsk basilika och lite flingsalt.

Servera direkt!

0
13