ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kall, krämig kycklingröra

/

Nu mina vänner, nu ska ni få receptet på något riktigt gott! Nämligen en kall, riktigt krämig kycklingröra. Som inte smakar curry!
Gör man en snabb googling inser man att just curry är en väldigt vanligt förekommande ingrediens i just kalla kycklingröror. Men idag ska ni få något helt annat.

Perfekt att ha i en baguette, i en bakad potatis, att äta till sallad, att fylla ett tunnbröd med- ja men ni fattar. Sjukt användbart!

Vad smakar min kycklingröra då? Jo den har smak av vitost (fetaost funkar precis lika bra), inlagd paprika, lite mild hetta från sriracha-tabasco, selleri, färsk persilja (basilika är också toppengott!), citron, lök och örtsalt.

Men du kan såklart ta av vad du har hemma.

Kapris, oliver och rödlök skulle vara gott att ha i. Eller varför inte lite pesto.

Här börjar verkligheten smyga sig på efter mååånga låååånga veckor sommarlov. Isac började fritids igår. Lyckligare kille som äntligen är tillbaka på skolan får man nog leta efter!
Axel börjar skolan nästa vecka men pressar ur det sista av sommarlovet med att ta bussen till stan, käka lunch och hänga med kompisar på fotbollsplanen. Själv har jag kickat igång höstterminens jobb lite smått. Huvudet är fullt med idéer men kroppen är bra seg innan man helt är på banan igen.

Jag tycker röror som dessa är perfekta att göra när man råkar ha lite av varje hemma, men som kanske ändå inte räcker till. Slattarnas glada afton blir till magi i denna kycklingröra!

Jag hade lite färskost hemma som jag blandade ut yoghurten med. Det ger en extra syra som jag gillar.

Kall, krämig kycklingröra:

2 dl naturell yoghurt
200 g naturell färskost
ca 2 tsk örtsalt
ca 3 tsk lökpulver
ca 2 tsk sriracha-tabasco
1 kallt, stekt kycklingbröst
ca 50 g vitost eller fetaost
1 dl inlagd paprika
1 selleristjälk
färsk persilja
saft från 1/2 citron

Blanda samman yoghurt och färskost, tillsätt örtsalt, lökpulver och sriracha-tabasco. Skär kyckling och vitost i bitar. Blanda i.
Finhacka inlagd paprika, selleri och färsk persilja. Rör i och blanda om väl. Smaka av med citron och ev mer salt, lökpulver och sriracha-tabasco.
Låt gärna stå kallt en stund innan servering.

Jag älskar att snabbt svänga ihop en sån här kall röra till lunch. Eller ännu hellre, ha förberett det och låtit det stå i kylen över natten. Så enkelt och gott!

1

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00