Grillad smörgås med kyckling

varma mackor, stekt smörgås, grillad smörgås, grillad macka

Kommer ni ihåg kycklingröran jag bjöd på här om dagen? Här kommer ett supertips på vad ni kan göra av den där sista skvätten som ibland blir över. Det där som är för lite att räcka till en hel måltid, men ändå för mycket för att slänga. Det gör ni en grillad smörgås av. Med kycklingröra i såklart!varma mackor, stekt smörgås, grillad smörgås, grillad macka

Här fortsätter det att vara riktigt, riktigt varmt. Skolan började idag och barnen har haft det rätt varmt i skolan första dagen kunde jag förstå.
Dagar som dessa är detta perfekt lunch för en hemmajobbare som mig. Lättlagat och dödsgott!
varma mackor, stekt smörgås, grillad smörgås, grillad macka

Här kan du styra lite vad du vill att smörgåsen ska smaka. Tar du en smakrik ost blir det massor av extra smak (den varianten föredrar jag!)
Tar du istället en mozzarella, cheddar eller Gouda, då blir osten mer krämig och trådig när den smälter. Vilket blir en annan smakupplevelse. Jag gillar en vällagrad Präst eller varför inte Västerbottensost. Gott, gott gott!varma mackor, stekt smörgås, grillad smörgås, grillad macka

Det här är en perfekt klimatsmart och billig maträtt att göra. Du använder upp det sista av kycklingröran. Två matskedar per smörgås är allt som behövs. Och brödet behöver inte vara färskt, därför går det superbra att köpa gårdagens bröd i butiken. Oftast för halva priset!

Du minskar matsvinnet, är snäll mot plånboken och får en fantastisk smörgås på köpet. Mer av livet begär då inte jag!

Detta behöver du för min grillade smörgås med kyckling:

smör
valfri ost
bröd (gärna dagsgammalt)
kycklingröra 
sallad att äta till

Tag fram två brödskivor och bred ett lager smör på bröden. Skiva ost och placera ut på båda brödskivorna. Klicka ut ca två matskedar kycklingröra på ena brödskivan. Lägg över den andra brödskivan och tryck till.
Smält smör i en het stekpanna. Lägg i smörgåsen. Låt den stekas tills den får fin färg på ena sidan. Vänd och sänk värmen till medelvärme. Låt smörgåsen stekas klart. Servera med en god sallad till.

Supersnabb, superbillig och supergod lunch. Klar på bara några minuter!

 

11
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
krämig kycklingröra, baguette, bakad potatis

Nästa inlägg

Kall, krämig kycklingröra

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x