Snabba croissanter med vaniljkräm och päron

croissant, smördeg,

Jag skulle inte vilja kalla dessa bakverk för falska. Det finns då rakt inget falskt med dom. Men nej, jag har inte stått och kavlat egen smördeg. Det har jag inte. Jag köpte färdig på mataffären.
Men grejen är den att ibland vill man bara göra något snabbt, som är så gott att tårna krullar sig och man blir lycklig ända in i själen.

Då kan ett paket färdig smördeg vara din räddning. För med hjälp av den kan du baka snabba croissanter med vaniljkräm och päron.snabb croissant vaniljkräm
Ja du kan ju såklart ta vilken frukt eller bär du helst föredrar. Jag råkar ha ett päronträd som ger HYSTERISKT med päron just i år. Små hårda som inte är supergoda att äta som som är men passar perfekt i bakning. Jag gillade kontrasten mellan den spröda, bakade smördegen, lena vaniljkrämen och lite tarva päronet. Så gott!snabb croissant vaniljkräm Här är det äntligen fredag och helgen står för dörren. Som iof innebär två tidiga morgnar i ishallen då Isac har extra hockeyträning, en fotbollsmatch för Axel, dop för mitt kusinbarn i whiskyträff för Sebastian. Men förutom dom grejerna- skönt med helg!
croissant, smördeg,

Jag bakade detta i veckan och det fick mer än tummen upp av Axel och Sebastian som smakade, då hade dom ändå stått ett par timmar.

Jag tog som sagt vaniljkräm och färska päron. Men här kan du ta exakt vad du har hemma och är sugen på. Jordgubbar, hallon, clementiner eller varför inte någon sorts sylt. Jag kan sätta min högra hand på att de skulle bli drömgoda med en riktigt god jordgubbssylt!croissant, smördeg,

På mitt ICA finns bara smördeg som är i rektanglar, alltså inte en stor platta. Supersmidigt att bara dela varje rektangel i två så har du två lika stora bitar.
Gör 4, gör 6 eller varför inte 8 croissanter. Enklare än så här blir det inte!

Snabba croissanter med vaniljkräm och päron 4 st:

2 rektanglar färdig smördeg
1 ägg
vaniljkräm
päron
florsocker

Skär smördegen i 4 lika stora rutor. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Vik över smördegen så du får en trekant. Tryck till ordentligt. Pensla hela smördegen med ägg.

Grädda i 225°C i cirka 20 minuter (eller enligt anvisningarna på paketet). Låt svalna helt.
Skär ett snitt i varje croissant med en vass kniv.

Fyll med vaniljkräm och toppa med päron. Pudra över florsocker, ät och njut!

Du kan antingen göra egen vaniljkräm, eller så vispar du ihop färdigt pulver. Hemgjord blir 1000 gånger godare. Men ibland orkar man bara inte😅

14
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
kladdkaka, vir chokladkladdkaka, blåbärskladdkaka

Nästa inlägg

sex härliga recept med blåbär

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x