ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kanelbullesockerkaka med äpple

/

Sen tidigare är min kanelbullesockerkaka en stående favorit här hemma. I all sin enkelhet fantastiskt god. Så för någon dag sedan tänkte jag, undrar hur den skulle bli om jag tillsatte några äpplen i kakan. Alltså kanelsbullesockerkaka med äpple.

Ni kan ju gissa 3 gånger 😅

Det blev gott, oj så gott det blev. Lättbakat i springform. Gott att äta exat som den är till kaffet eller varför inte lyxa till det med lite vaniljglass?

Alla som fick smaka gav den 2 tummar upp.

Efter att ha vabbat två dagar den här veckan känns det lite märkligt med helg redan. Veckan blev som upphackad. Men vi tar nya tag nästa vecka då jag ska på ett superspännande möte och lite events. Och så har jag fler roliga samarbeten jag ska lämna in utkast på. 

ÄLSKAR mina assietter och mattallrikar från Rörstrand. Har haft mattallrikarna i flera år nu och dom är fortfarande lika fina! Skulle behöva köpa några fler assietter och såg nu att det var PANGPRIS på dom hos Cervera. Nästan 100 kr billigare än ord pris.

Kanske måste komplettera med både tallrikar och assietter tror jag när det nu var så bra pris!

Saftig kanelbullesockerkaka med äpple:

175 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl naturell, grekisk yoghurt (gärna med lite högre fetthalt)
4 1/2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk nymortlad kardemumma
1/2 dl strösocker
4 msk kanel
3-4 äpplen
pärlsocker

Vispa smör och socker mjukt, rör i äggen, ett i taget, ha i yoghurten. Blanda alla torra ingredienser förutom kryddorna och rör i dom lite i taget. Klä en springform med bakplåtspapper. Ha i cirka hälften av smeten i formen. Kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg ett lager äppelskivor på smeten. Strö över socker, kardemumma och kanel. Häll över resten av smeten och fördela resterande mängd äpplen över kakan Strö sist lite kanel och pärlsocker på toppen av smeten.


Grädda i cirka 45-50 minuter i 175°C i nedre delen av ugnen.

Saftig och god att äta båda nygräddad och när den har några dagar på nacken!

2

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00