ANNONS
Integritet på Tailsweep

Veckans mat- 5 vardagsrecept

/

Ny vecka och jag kände för en omgång veckans mat. Att själv gå igenom lite recept brukar kicka igång min fantasi och det blir enklare att inspireras till den där vardagsmaten.

Mina barn ÄLSKAR köttbullar. Sist jag lagade dessa tog dom sopslut. Och jag förstår dom. Hemgjorda köttbullar är fantastiskt gott och inte speciellt svårt att göra heller.

En enda sak kunde Isac komma på i morse som han ville äta i veckan: Fiskgratäng. Så fiskgratäng blir det.  Här tipsar jag om hur du enkelt kan laga denna i två steg, så den går att förbereda på lunchen eller dagen innan. Då blir det riktig snabbmat sen.

Lasagne är alltid bra att ha på veckans matlista. Det bästa är att den går att variera i det oändliga. Så även om du äter lasagne varje vecka behöver man inte tröttna.
Idag tipsar jag om lasagne med linser och solroskärnor. Billigt, gott och smidigt att laga.

Photographer: Linnea Seidel

Snabblagad asiatisk kycklinggryta. Middag på under 30 minuter som smakar MUMS! Precis vad man behöver ha i rockärmen ibland.

Kreolsk gryta, barndomens stora favorit som passar perfekt att göra en fredagkväll då den är ruskigt lättlagad. Det tar faktiskt inte mer än 30 minuter. Gör extra mycket och ät av till lunch under helgen. Godare restlunch finns inte!

Smyger in ett recept på en himla god kaka att baka i veckan vid tillfälle: silviakaka. Eller tuppkaka som den också heter. Gott-gottoi-gott-gott så att säga!

Vad äter ni för gott i veckan?

0

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00