ANNONS
Integritet på Tailsweep

7 recept att baka till första advent

/

Ena stunden är det oceaner av tid till jul, för att i nästa knappt vara en vecka till första advent. Ett fenomen som händer mig varje år. Och alltid står jag där, lite förvånad över att mörka november tydligen rusade fram lika fort som ljuvliga juli? Så för att inte stå där lite handfallen nästa helg och inse att jag inte planerat in något gott till adventsfikat bjuder jag redan idag på 7 recept att baka till första advent. Ja eller till vilken advent ni helst föredrar. Eller kanske redan nu till helgen?

Först ut: en klassisk mjuk pepparkaka är något vi alla måste ha receptet på. Det här har jag fått från vår vän Roder och enligt egen utsago är det världskänt i hela Enköping. Pepparkakan är den godaste jag ätit, så det kan mycket väl vara helt sant!

Photographer: Sebastian Niemi Ca

Inkokta päron. Kanske den godaste av alla desserter i dessa tider? Päronen går att koka i både saffranslag och i glögg. Med en klick grädde eller glass till seglar detta upp som en av mina favoriter till jul. Gör en eller två omgångar redan nu. Ät under advent, men spar en burk till julafton. MUMS!

Saffranskladdkaka med vit choklad. Behöver jag säga mer än så? Med fluffig grädde och syrliga lingon till.

En smördegsgran till adventsfikat kanske? Lite annorlunda men jisses så gott! När vi hade snickare här förra vintern ställde jag ut en plåt med detta i deras fikarum. På en liten kafferast var hela granen uppäten- av tre personer. Fint betyg, eller hur!

Den här godingen, saffranssockerkaka. Så saftig och full med smak. Perfekt om du är ute efter saffranssmaken men inte orkar eller vill baka saffransbröd.

Photographer: Sebastian Niemi Ca

Mina skurna pepparkakor. Inte en jul utan dessa. Spröda, smakrika och så goda. Jag gör två omgångar deg i början av december. En del gräddar jag direkt, sedan kan jag enkelt grädda pepparkakor under hela december. Bakar jag av alla direkt är dom garanterat slut innan tredje advent 😅

Pepparkakskladdkaka. Ljuvligt god kladdkaka, då kombinationen pepparkaka och choklad är bland det bästa jag vet!

2

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00