Meal prep- burritos med kyckling

Meal prep- burritos med kyckling

Mitt recept på meal prep- taco burritos blev en succé och har redan nu över 1 miljon visningar på Instagram . Och jag tänkte därför det var läge att göra en ny variant.

Här med kyckling, kryddad med kebabkrydda.
Under många år har kycklingkebaben varit en produkt du ofta hittat hemma hos oss. Men under de senaste åren har den blivit hiskeligt dyr. Så gjorde en variant på den genom att krydda vanlig kyckling med kebabkrydda istället. Och det blev finfint det med!

Idag tog jag av vad som fanns hemma. Det resulterade i kyckling, kokt havreris och majs. Men här är det bara fantasin som sätter gränser. Ska de ätas direkt hade jag haft i lite bladgrönt som på bilden. Riven ost är gott att ha i precis som paprika och bönor.

Tillaga kycklingen, ha i av vad för utfyllnad du önskar, vik ihop och rulla in i folie. Lägg i frysen och ta fram till en smidig lunch eller middag när du inte orkar laga mat.

Det allra bästa sättet att tina dom är genom att låta dom tina i rumstemperatur eller kylen. Men i nödfall går det bra att köra dom i micron.

Meal prep- burritos med kyckling:

700 g kyckling
olja att steka i
ca 2 msk kebabkrydda (jag använde Santa Marias)
ca 200 g majs
kokt havreris eller vanligt ris
ca 8 tortillabröd
folie

Skär kycklingen i strimlor. Strö över kebabkryddan. Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen tills den är klar. Ha i majsen.
Blanda i ris och låt allt koka ihop en stund om du har mycket vätska i stekpannan.

Riv loss 8 ark aluminiumfolie. Lägg ut en tortilla och ös på med lagom mängd kyckling. Vik ihop till en tight rulle och rulla sedan in den i folie. Frys in direkt.


Låt antingen tina i rumstemperatur eller tag upp ur frysen, tag av folien och micra burriton.

Vi serverade grönsaker och en god, kall dressing till.

6
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Sallad med jordnötsdressing

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x